Σε εξέλιξη οι αιτήσεις ΑμεΑ και πολύτεκνων για την πρόσληψή τους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

amea_2013_7_30_19_3_52_b2

24 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση δικαιολογητικών των λεγόμενων ειδικών κατηγοριών(προστατευόμενοι του νόμου 2643/1998) που θα κάνουν χρήση της προκήρυξης του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη τους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικά στις ίδιες διευθύνσεις που είχαν σταλεί και οι αιτήσεις.
Οι δικαιούχοι για να τύχουν της προστασίας που τους παρέχει ο νόμος, πρέπει να είναι ηλικίας από 21 έως 45 ετών. Εξαιρούνται της προστασίας όσοι από αυτά τα άτομα είναι συνταξιούχοι με σύνταξη πάνω από το κατώτατο όριο σύνταξης του ΙΚΑ και ακόμη όσοι έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματος ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης της Κύπρου το 1974.
Ο νόμος υποχρεώνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους φορείς του δημόσιου τομέα, καθώς και θυγατρικές τους εταιρίες, εφόσον απασχολούν προσωπικό πάνω από 50 άτομα, να προσλαμβάνουν με ποσοστό 8% επί του συνόλου άτομα των κατηγοριών: πολύτεκνοι, άγαμοι γονείς τριών ανήλικων τέκνων, άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω κ.λπ.
Στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr), αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες με τη βαθμολόγηση και τη μοριοδότηση των υποψηφίων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …