ΝΔ: -Ανακοινώθηκε το 85% των εκλογικών τμημάτων-Μητσοτάκη στηρίζει ο Άδωνις(VIDEO)(ΝΕΟ)

νδ

Νεότερη Ενημέρωση 11.00

Στο 85% των Εκλογικών Κέντρων (1062 από τα 1251), τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ έχουν ως εξής:

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,51%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,15%

Άδωνης Γεωργιάδη: 11,07%

"Οφείλω να πω ότι εγώ προσωπικά  θα στηρίξω την υποψηφότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατάφερε να κατακτήσει επάξια τη δεύτερη θέση", δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νεότερη Ενημέρωση 08.15

«Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα, θα πρέπει να προσέλθουμε ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου» ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Την ικανοποίησή του για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που τόνισε ότι «αυτή η μαζική συμμετοχή είναι απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες. Δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι. Νικήτρια είναι η Νέα Δημοκρατία».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς τους 400.000 Νεοδημοκράτες και φίλους της παράταξης που έσπευσαν στις κάλπες μαζικά για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή και είναι εδώ» ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρώτη και τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί όλοι μαζί καταφέραμε, μέσα σε αυτή τη προεκλογική εκστρατεία, να βγάλουμε τη Νέα Δημοκρατία ενισχυμένη και να ενεργοποιήσουμε όλον αυτόν τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει».

Νεότερη Ενημέρωση 21 Δεκ 2015 @ 00:05

Στο 40% με λίγο ίσως παραπάνω θα κλειδώσει η υπεροχή Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στις εκλογές της ΝΔ, οι οποίες θα δώσουν το τελικό αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.
Στο καταμετρημένο του50% των εκλογικών τμημάτων, τα στοιχεία θέλουν τον κ. Μεϊμαράκη στο 40%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη κοντά στο 30%, τον Απόστολο Τζιτζικώστα λίγο πάνω από το 20% και τον Άδωνι Γεωργιάδη κάτω από το 10%.
Πάντως είναι αδύνατον ακόμα να υπάρχει ξεκάθαρη θέση για τον δεύτερο, αφού η μεγάλη προσέλευση των μελών στις κάλπες, καθυστερεί την έκδοση του τελικού αποτελέσματος.

Αρχική Ενημέρωση 20 Δεκ 2015 @ 07:19

Στις κάλπες προσέρχονται τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ, που έχουν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων, για την ανάδειξη του νέου προέδρου της κόμματος, με τις δοκιμές στο σύστημα διαχείρισης της εκλογικής διαδικασίας το Σάββατο να ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σε όλα τα εκλογικά κέντρα και τα κεντρικά γραφεία, αν και οι δηλώσεις εστιάστηκαν στο ότι αυτή τη φορά οι εκλογές θα διεξαχθούν ακόμα και αν χρειαστεί η καταμέτρηση να γίνει με το χέρι.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας στοχεύουν στην πρωτιά ακόμα και την εκλογή ακόμα και από τον πρώτο γύρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοδοξεί να «σπάσει» το δίδυμο Τζιτζικώστα – Μεϊμαράκη και να περάσει εκείνος στον τελικό στις 10 Ιανουαρίου και ο Αδωνις Γεωργιάδης, όπως έχει πει και ο ίδιος, θα προσπαθήσει να διαψεύσει τους δημοσκόπους.

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Την Κυριακή ανοίγουν

Οι κάλπες άνοιξαν  στις 7 το πρωί και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για όσους επιθυμούν να προσέλθουν  στις κάλπες αλλά τους καταλόγους με τα εκλογικά κέντρα.

Αναλυτικά οι οδηγίες της ΚΕΦΕ

• Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

• Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).

• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

• Πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/ εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.

• Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).

• Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

• Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

• Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

• Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Ο κατάλογος με τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων

Το αντίτυπο της αίτησης επαναβεβαίωσης / εγγραφής μέλους

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τις εκλογές

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …