Διώκεται εργαζόμενη για ξυλοδαρμό ανηλίκου

plori-gia-apergies-vazoun-oi-daskaloi-620x330

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος δασκάλας που διδάσκει σε σχολείο του Ρεθύμνου, ύστερα από καταγγελία ότι βιαιοπράγησε σε βάρος μαθητή της τέταρτης τάξης του δημοτικού.

Την  καταγγελία έκανε η μητέρα του 10χρονου παιδιού, προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση που επιβεβαίωνε ότι ο μαθητής είχε δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να υποστεί οίδημα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η δασκάλα χτύπησε με το βιβλίο τον μαθητή στο κεφάλι και όταν ο 10χρονος πήγε σπίτι και παραπονέθηκε στη μητέρα του, εκείνη τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για ιατρική εξέταση. Στη συνέχεια με την γνωμάτευση των γιατρών, προέβη στην καταγγελία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου.

Ο προϊσταμενος  της υπηρεσίας Ευστάθιος Κοντογιάννης, διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr

Η καταγγελία έχει πάρει το δρόμο της, χωρίς να μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της έρευνας. Διευθυντής άλλης σχολικής μονάδας, ορίστηκε ως αρμόδιος ανακριτής όπως προβλέπει ο νόμος και θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες

Από την πλευρά της η δασκάλα υποστηρίζει ότι ο 10χρονος, την ώρα του μαθήματος είχε γυρισμένη την πλάτη και μιλούσε με συμμαθητή του στο πίσω θρανίο και εκείνη,  προκειμένου να επαναφέρει την προσοχή του, τον ακούμπησε - δεν τον χτύπησε - με το βιβλίο στο κεφάλι.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …