ΔΩΡΕΑΝ γάλα στους μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης

gala
Υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας, μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τη μια και της Ένωσης Φυλής «Χολστάιν» (σ.σ. ράτσα αγελάδας), της ΜΕΒΓΑΛ και του Ινστιτούτου «Πρόληψη» από την άλλη, για την ενίσχυση του Προγράμματος Σίτισης και Προαγωγής Υγιεινής Διατροφής στα σχολεία της χώρας.
Οι γαλακτοπαραγωγοί προσφέρουν δωρεάν 100 τόνους φρέσκο γάλα για να διανεμηθεί σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μια περιοχή που εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά μετά το κλείσιμο αρκετών βιομηχανικών μονάδων.
Το γάλα θα συσκευάσει δωρεάν η βιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, προσφέροντας συνολικά 312.000 συσκευασίες και η διανομή θα γίνει από την «Πρόληψη».
Η αρχική προσφορά αποτιμάται σε 119.000 ευρώ. Η δωρεά αυτή διπλασιάζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο είναι και ο Μέγας Δωρητής του Προγράμματος από το 2012 κι έτσι η συνολική προσφορά ανέρχεται σε 238.000 ευρώ.
Το αποτέλεσμα είναι να προστίθενται 25 επιπλέον σχολεία στο Πρόγραμμα, να επωφελούνται 2.358 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …