Η αποζημίωση 8 εργαζομένων στον Άρειο Πάγο

areiospagos2509-620x3202

Κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου που δικαιώνει οκτώ εργαζόμενους του πρώην Δήμου Πορταριάς και επιδικάζει 4.500 ευρώ αποζημίωση στον καθένα για επιδόματα που δικαιούνταν, αλλά ποτέ δεν έλαβαν, προσφεύγει ο Δήμος Βόλου, με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή, με το αίτημα να εκδικάζεται στις 12 Ιανουαρίου 2016, από το Β1 Πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου.
Στην απόφαση της η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, εξηγεί το σκεπτικ΄της, τονίζοντας:
«Με απόφαση του Ειρηνοδικείου (διαδικασία εργατικών διαφορών), έγινε δεκτή αγωγή 14 υπαλλήλων του πρώην Δήμου Πορταριάς, κατά του πρώην Δήμου, με την οποία αιτούνται την καταβολή της ειδικής μηνιαίας μισθολογικής παροχής ποσού 176 € για το χρονικό διάστημα από 1-6-2005 μέχρι 28-2-2009.
Κατά της απόφασης, ο πρώην Δήμος Πορταριάς άσκησε το 2009 έφεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου, το οποίο δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του Δήμου, κράτησε και δίκασε την αγωγή οκτώ εργαζομένων και υποχρέωσε τον Δήμο να καταβάλει στους οκτώ εργαζόμενους το ποσό των 4.576 € με νόμιμο τόκο (σύνολο 176.000 €).
«Επειδή στην ένδικη περίπτωση ο Δήμος οφείλει να εξαντλεί τα ένδικα μέσα και, λόγω κατεπείγοντος, δεν κατέστη δυνατή η λήψη προηγούμενης απόφασης για την άσκηση αναίρεσης κατά της τελεσίδικης απόφασης του Αρείου Πάγου, έπρεπε να ασκηθεί αναίρεση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Σιδηρόπουλος αντικαθιστά τον Παπανώτα

Η μητέρα του ανήρτησε σήμερα στο Facebook ευχές για την υποψηφιότητά του γιου της και …