Ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης-Συγγνώμη Τσίπρα-Ανεκδιήγητες εκφράσεις(Όλα τα VIDEO)

vouli_adeia_aftodioikisi-620x320

Νεότερη Ενημέρωση 23 Δεκ 2015 @ 00:44

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον το Σύμφωνο Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, με 194 ΝΑΙ, 55 Όχι και 51 απουσίες.
Η ΝΔ ουσιαστικά τριχοτομήθηκε με 19 Όχι, 55 Ναι και 51 απουσίες, ενώ από τους 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 είπαν Ναι, οι 3 Οχι και υπήρξε και μία απουσία.

Νεότερη Ενημέρωση 23.35

Το συγγνώμη του Αλέξη Τσίπρα προς τους ομοφυλόφιλους για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης επισκίασε τα όσα ανεπίτρεπτα έλαβαν χώρα κατά την συζήτηση στη βουλή, με τον πρωθυπουργό να ανεβάσει και πάλι το επίπεδο λόγου και πολιτικής στο ναό της Δημοκρατίας, όταν βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και ο Αμυράς το είχαν κατεβάσει σε επίπεδο πεζοδρομίου με τα όσα ακούστηκαν.
Δείτε τα αποκαλυπτικά βίντεο από την συνεδρίαση:









Αρχική Ενημέρωση 15.41

Από την Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται απόψε το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, με τις νομοτεχνικές αλλαγές που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στο επίμαχο άρθρο 12, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ δέχτηκε τη σφοδρή αντίδραση των ΑΝΕΛ, ο κ. Παρασκευόπουλος αποσαφήνισε ότι «το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια», παρότι, όπως είπε, «οι φόβοι που εκφράστηκαν ήταν αβάσιμοι».

Ταυτόχρονα, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «γάμος ομοφύλων ούτε έμμεσα ούτε κρυφά δεν εισάγεται στο νομοσχέδιο».

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει την τροπολογία που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητείται η κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί την «ασέλγεια παρά φύση» μεταξύ ανδρών και προβλέπει προϋποθέσεις για το αξιόποινο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΝΤ για Ελλάδα για δημόσιο χρέος και πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διατηρηθεί στο 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029 - Στο σύνολο …