Κινδύνευσε με χρεοκοπία και ο Άι-Βασίλης!

xristougenniatika_taksidia_590_6_b

Μια εταιρία που οργανώνει σαφάρι… ταράνδων στη Φινλανδία έσωσε στο παρά 1’ τον Αγιο Βασίλη από μια ταπεινωτική χρεοκοπία, που θα γέμιζε θλίψη τις καρδιές εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων παιδιών. Αν η Lapland Safaris δεν επενέβαινε σαν από μηχανής θεός (ή καλύτερα σαν φύλακας άγγελος), το εργαστήριο και το έλκηθρο θα έβγαιναν στο σφυρί, ενώ οι τάρανδοι του Αγίου θα κατέληγαν μάλλον σε καταφύγιο άγριων ζώων. Ευτυχώς, τίποτε από αυτά δεν συνέβη ούτε στη φαντασία μας ούτε στην πραγματική ζωή.

Η -πέρα για πέρα- αληθινή ιστορία είχε αίσιο τέλος, όπως αρμόζει στα χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Τον περασμένο Αύγουστο, λοιπόν, τα πυκνά μαύρα σύννεφα πάνω από το χωριό του Αϊ-Βασίλη στο Ροβανιέμι απειλούσαν να μετατραπούν σε καταιγίδα. Η εταιρία Dianordia, που διαχειρίζεται το πάρκο του «Σάντα Κλάους» στις βάθη της φινλανδικής υπαίθρου, είχε συσσωρεύσει χρέη άνω των 180.000 ευρώ και κινδύνευε να κηρύξει πτώχευση. Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη (ακόμη και στην ίδια τη Φινλανδία) σε συνδυασμό με το εμπάργκο κατά της Ρωσίας στάθηκαν αιτία να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των επισκεπτών στο κορυφαίο τουριστικό σύμβολο της Χώρας των Χιλίων Λιμνών.

Οπως σημείωσε η «Telegraph», η μεγαλύτερη διαρροή επισκεπτών, πέρα από τη Ρωσία, προερχόταν από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, κατά σειρά Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία!

Οταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και η στάση πληρωμών απείχε μόλις μία εβδομάδα, η Dianordia ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια απελπισίας σε αναζήτηση επενδυτών. Τη σανίδα σωτηρίας έριξε τελικά η Lapland Safaris, μια εταιρία που οργανώνει εκδρομές με σνόουμομπιλ και σκυλιά χάσκι για την παρατήρηση ταράνδων και άλλων άγριων ζώων, αφού το φινλανδικό κράτος δεν έδειξε διάθεση να παρέμβει.

«Ευτυχώς, αφότου έληξε η περιπέτεια όλα πηγαίνουν προς το καλύτερο», δήλωσε ο διευθυντής της τουριστικής υπηρεσίας του Ροβανιέμι, Σάνα Καρκάινεν.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …