ΔΩΡΕΑΝ εκμάθηση Γερμανικής Γλώσσας στο δήμο Θεσσαλονίκης

german-books-flag

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης και με την ευγενική δωρεά-χορηγία των διδασκάλων της Γερμανικής Γλώσσας, κ.κ. Κωστόπουλο Γεώργιο, Lupini Peter Μπιλιώνη Ιωάννη και Σκεμπετζή Μαρία, προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Γερμανικής Γλώσσας (προχωρημένο επίπεδο), διάρκειας 50 ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους νέους και νέες, καθώς και σε φοιτητές που διαμένουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης και επιθυμούν, να αναζητήσουν μια θέση εργασίας ή να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα προχωρημένων από 20 άτομα το καθένα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από 18:00 έως 20:30 το πρώτο και Τρίτη και Πέμπτη από 18:00 έως 20:30 το δεύτερο. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου 2016 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Ικτίνου 5.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 από τις 09:00 π.μ. έως τη συμπλήρωση των τμημάτων ή θα κατατίθενται αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57.
Μοναδικό κριτήριο επιλογής των μαθητών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν όσοι έχουν διδαχτεί τη γερμανική γλώσσα τουλάχιστον 50 ώρες , άνεργοι (με ενημερωμένη κάρτα ανεργίας), φοιτητές (με έγκυρο φοιτητικό πάσο ή βεβαίωση της Σχολής) που είναι δημότες ή διαμένουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και επαγγελματικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και έχει δικαίωμα να απουσιάσει το μέγιστο σε δύο μαθήματα. Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η αίτηση θα αναρτηθεί εδώ στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 09:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού τηλ:2310 840295 και 2310 841962

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …