Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι σιδηροδρομικοί

treno

Ένα βήμα από την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και μάλιστα διαρκείας, τελούν οι σιδηροδρομικοί ανά την Ελλάδα, που εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών εταιρειών, από το ΤΑΙΠΕΔ, καταγγέλλοντας τον τρόπο δράσης και του Δ.Σ της ΕΡΓΟΣΕ, για τις "μυστήριες" βραδυνές του συνεδριάσεις, με την ακόλουθη ανακοίνωση.

"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν είναι δυνατόν το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να συνεδριάζει νυχτερινές ώρες, σαν τους κλέφτες, σε χώρο μακριά από την έδρα της και να χρειάζεται την παρουσία ένοπλων αστυνομικών να συνοδεύουν τα μέλη του μέχρι την αίθουσα συνεδρίασης (ο Θεός να τον κάνει χώρο συνεδρίασης), ασκώντας ουσιαστικά αφόρητη ψυχολογική πίεση σε αυτά.

Ενέργειες σαν και αυτές αποδεικνύουν το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και την επιμονή της για την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς, πολιτική που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Η προχειρότητα, η βιασύνη για την ψήφιση των διεταιρικών συμβάσεων για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού και ενοικίαση του δημιουργούν πολλαπλά ερωτηματικά σε όλους τους σιδηροδρομικούς για τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτήν αλλά και τις τεράστιες ζημιές που θα επιφέρουν στην –κερδοφόρα πλέον- ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κερδοφορία που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια χάρη στις θυσίες των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για την με κάθε τρόπο πώληση των σιδηροδρομικών εταιρειών δε μένει και ούτε θα μείνει αναπάντητη από τους σιδηροδρομικούς.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών πρέπει να πάρουν θέση για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χτες (σ.σ.: στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 22-12-15) και να ακυρώσει άμεσα την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών εταιρειών.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ –ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αλλά και στον σιδηρόδρομο (Σωματεία –ΠΟΣ), μαζί με τους χιλιάδες σιδηροδρομικούς, εν ενεργεία και μη, αλλά και όλους τους πολίτες που πιστεύουν στις δυνατότητες του δημόσιου σιδηρόδρομου και τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα μεταφοράς και λιμάνια, θα αγωνιστεί για να αποτρέψει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …