Hand grabbing a roll of Euro bills. Isolated on a white background.

Απλήρωτο το προσωπικό στο Κέντρο Πρόληψης Πιερίας

Hand grabbing a roll of Euro bills. Isolated on a white background.

4 μήνες συμπλήρωσε χωρίς την καταβολή δεδουλευμένων το προσωπικό στο Κέντρο Πρόληψης Πιερίας, που προαναγγέλλει  αντιδράσεις κατηγορώντας όσους εμπλέκονται τους δήμους Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου, την αντιπεριφέρεια Πιερίας, την Περιφέρεια Κεντρινής Μακεδονίας, την ΚΕΔΕ, τον ΟΚΑΝΑ και τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για αδιαφορία και ατολμία.

"Τις μέρες τούτες οι πολλοί, οι άνθρωποι που δεν ζούμε μπέικα (σ.σ.: πλουσιοπάροχα), ζητάμε λίγο να ξεγνοιάσουμε, θελημένα λησμονώντας το σαράκι της καθημερινότητας που τρώει από πάνω μας και την ντροπή της ζωής σ’ έναν τόπο που δεν τον ορίζουμε.

Κι αν έτσι «θα τα βολέψουμε» οι περισσότεροι κι οι περισσότερες που δουλεύουμε στα Κέντρα Πρόληψης, βάζοντας και δυο λιχουδιές στο τραπέζι για το καλό, οι συνάδελφοί μας στο Κέντρο Πρόληψης Πιερίας δυσκολεύονται.

Οι γιορτές τις/τους βρίσκουν μ' απλήρωτους μισθούς 4 μηνών, σ’ ένα Κέντρο Πρόληψης που, χωρίς διοίκηση, κοντεύει να κλείσει εξ αιτίας της ατολμίας και ασυνεννοησίας του πλήθους φορέων που εμπλέκονται στη λειτουργία του: Δήμων, Περιφέρειας, ΚΕΔΕ, ΟΚΑΝΑ, δυο Υπουργείων. Σ’ ένα Κέντρο Πρόληψης που θα ’χε κιόλας σβήσει, αν οι συνάδελφοι δεν συνέχιζαν τη δουλειά στην κοινότητα, τα μέλη της οποίας το κρατούν ανοιχτό – όχι με λεφτά, μα με την καλή κουβέντα που έχουν να πουν για το έργο τους εδώ και 19 χρόνια.

Ζητούμε από όλους τους αρμόδιους, τον Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να συστήσουν άμεσα διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης, ειδάλλως να δηλώσουν ευθέως στους πολίτες της Πιερίας, που τους εκλέγουν σε θέσεις ευθύνης, ότι δεν θέλουν να λειτουργεί η δομή, ότι δεν θέλουν να παρέχονται οι δωρεάν υπηρεσίες της, πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, στον τόπο.

Ζητούμε από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης συνολικά, που γίνεται -και θα εξακολουθήσει να γίνεται- αιτία να οδηγούνται δομές σε διάλυση ακόμα κι όταν επιχορηγούνται από την Πολιτεία."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …