Δεκτά στο ΙΚΑ τα δικαιολογητικά των νεφροπαθών για τον ΕΟΠΥΥ

ika2-280x160
Σε οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΙΚΑ, μποορύν στο εξής να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους για την αποζημίωση αναλωσίμου υγειονομικού υλικού αλλά και σκευασμάτων ειδικής διατροφής, οι νεφροπαθείς ασφαλισμένοι.
Συγκεκριμένα η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνει :

"Οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναική κάθαρση, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που χρησιμοποιούν αντλία εγχύσεως ινσουλίνης, εξαιρούνται από τις οδηγίες που παρασχέθηκαν με το ως άνω εκτεθέν έγγραφο του Οργανισμού και συνεπώς για τους εν λόγω ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δύνανται να κατατεθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε οποιοδήποτε Τμήμα Παροχών των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Οργανισμού και των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας.

Η συγκεκριμένη οδηγία δίδεται διότι όπως προκύπτει από τα ανωτέρω σχετικά, το μηχανογραφικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ διαθέτει όλη την απαραίτητη πληροφορία για τη συσχέτιση:
Α) των συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων, μέσω του ΑΜΚΑ τους
Β) του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εurostat: Στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ οι Έλληνες

Με προσόντα ανώτερα από τα απαιτούμενα για τις θέσεις απασχόλησής τους, οι Ελληνίδες και οι …