Αύξηση των ποσών ανάληψης και χαλάρωση των capital controls

ATM_XRHMATA_507_355

Στα 500 ευρώ από  τα  420 θα ανέβει το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης από τα τραπεζικά υποκαταστήματα από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά, εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν χαλάρωση capital controls, με απόφαση ης ΕΚΤ, με παράλληλη επέκταση της χαλάρωσης και στα όρια αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό, στο «σπάσιμο» των προθεσμιακών καταθέσεων και πλήρης κατάργηση των περιορισμών για τις εισαγωγές.

Από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δεν έχει υποβληθεί αίτημα στην ΕΚΤ, για τη δυνατότητα κατάθεσης ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για τον δανεισμό ελληνικών τραπεζών, που θα μπορούν πλέον να δανείζονται φθηνότερα (καθώς το επιτόκιο  με εγγύηση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είναι μόλις 0,05% αντί για το επιτόκιο 1,55% μέσω του μηχανισμού ELA), όπως διαρρέουν στελέχη της που δεν επιβεβαιώνουν τις υπάρχουσες πληροφορίες.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …