ΕΛΤΑ: Τα γράμματα των παιδιών στον Αη Βασίλη-Συγκινεί το πρώτο γράμμα(ΦΩΤΟ)

χρι

Χιλιάδες γράμματα παιδιών προς τον αγαπημένο τους άγιο, τον Αη Βασίλη, φτάνουν κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες στα ΕΛΤΑ.
Οι επιστολές δείχνουν ότι τα παιδιά, μέσα στην ανεμελιά τους, δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστα από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, από τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται σε πολλές χώρες, αλλά και από το δράμα των προσφύγων.

Άκρως συγκινητικό είναι το πρώτο γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη που έλαβαν τα ΕΛΤΑ.

Το παιδί που ταχυδρόμησε το γράμμα, αφού πρώτα εξηγεί στον Αγ. Βασίλη ότι πιστεύει σε αυτόν, του ζητά «να φέρει ειρήνη στον κόσμο κι όχι Τζιχαντιστές».

Επιπλέον ζητά από τον αγαπημένο άγιο των παιδιών, να σταματήσει το μπούλινγκ στα σχολεία, η πείνα, η ανεργία και η κακία.

«Δώσε και μια δουλειά στον μπαμπά μου», καταλήγει το παιδί.

Το γράμμα δημοσίευσαν τα ΕΛΤΑ στο λογαριασμό που διατηρούν στο Facebook, σημειώνοντας «Πώς να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά - έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα… Μόλις λάβαμε το πρώτο γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη».

saf

Clipboard01

«Άγιε μου Βασίλη φέτος είμαι πολύ πολύ ευχαριστημένη από τους γονείς μου. Άρα θέλω να πας ρούχα και φαγητό στα παιδάκια που η χώρα του έχει πόλεμο. Αυτό θα με ευχαριστούσε πολύ» γράφει ένα μικρό κορίτσι από το Κιλκίς.

Μπορεί στα περισσότερα από 100.000 γράμματα που λαμβάνουν τα ΕΛΤΑ κάθε χρόνο να πρωταγωνιστούν τα παιχνίδια και μάλιστα με λεπτομερείς περιγραφές για να βεβαιωθούν ότι ο Άγιος Βασίλης έχει καταλάβει τι θέλουν, αλλά πάνω από όλα τα παιδιά εκφράζουν την ελπίδα ότι ο καλοκάγαθος παππούλης με τη λευκή γενειάδα θα μπορέσει να φέρει ένα καλύτερο αύριο για εκείνα, τις οικογένειές τους και για τα υπόλοιπα παιδιά: «Αγαπητέ Άη Βασίλη θα μπορούσες να μου φέρεις μία χιονάτη με τα 7 νανάκια της; Α! Και θα ήθελα να μου φέρεις ένα ακόμα δώρο. Να σκορπίσεις χαρά και ευτυχία σε όλα τα παιδιά όλου του κόσμου».

Η επιθυμία για μια καλύτερη ζωή της μαμάς ή του μπαμπά κυριαρχεί σε πολλά από τα γράμματα. Ζητούν ένα καλό σπίτι, ρούχα, εξοπλισμό ή μια δουλειά για τους γονείς. «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, φέτος θα είναι δύσκολο να ευχαριστήσεις όλα τα παιδάκια του κόσμου λόγω της οικονομικής κρίσης. Γι' αυτό δεν θα σου ζητήσω κάτι ακριβό. Θα ήθελα να κάνεις την οικογένειά μου να είναι ευτυχισμένη. Να μην μαλώνουν οι γονείς για τα λεφτά».

Την ανάγκη να πιστέψουν στον άγιο που θα τους φέρει ελπίδα και χαρά δεν έχουν μόνο τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικοι. Τα γράμματά τους είναι μια κατάθεση ψυχής, μια προσωπική εξομολόγηση σε έναν άγνωστο και καλοκάγαθο αναγνώστη. Μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Οι περισσότεροι δεν περιμένουν απάντηση, θέλουν μόνο να εκφραστούν, έχουν την ανάγκη της επικοινωνίας.

«Αγαπημένε μου Άη, χρόνια πολλά!! Ξέρω ότι έχω χρόνια να σου γράψω, όμως να ξέρεις, πως ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στην ύπαρξή σου... Σου γράφω γιατί θέλω να σου ζητήσω κάτι, το οποίο, είναι δύσκολο να πετύχουν οι άνθρωποι από μόνοι τους. Όμως εσύ, με τη δύναμή σου και την αγνή σου την καρδιά, μπορείς να τα καταφέρεις! Ειρήνη-Αγάπη-Υγεία και Φαγητό-Ρούχα-Νερό-Φάρμακα για όλο τον κόσμο». Αυτά ζητάει η 36χρονη Αναστασία.

Η 43χρονη Μαρία παρακαλάει για κάτι που άλλοτε ήταν δεδομένο: μια δουλειά. «Έχω δύο γιους, ο ένας είναι 28 χρονών, ο άλλος 26. Αυτή τη στιγμή ζω μόνη με ένα παπαγάλο. Είμαι φιλοξενούμενη από δω και από κει. Θέλω σε παρακαλώ μια δουλειά και ένα σταυρό»...

Και μια φοιτήτρια που λαχταρούσε έστω και για μια στιγμή να μπει στη θέση ενός μικρού παιδιού συνοψίζει στο γράμμα της όλα όσα σηματοδοτεί για όλους ο Άγιος Βασίλης: «Όσο υπάρχεις εσύ, συνεχίζει να υπάρχει και η ελπίδα μέσα σε αυτές τις αγνές ψυχές για το ακατόρθωτο. Ευχή μου είναι να συνεχίσεις να υπάρχεις μέσα στις ψυχές μικρών και αν γίνεται και μεγάλων».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …