Ξεκίνησε η αποστολή των «προειδοποιητικών» τραπεζικών επιστολών για τα «κόκκινα δάνεια»– Οδηγίες αντιμετώπισης(VIDEO)

daneia

Την ώρα που το ΥΠΟΙΚ έδωσε προθεσμία 47 ημερών στους δανειολήπτες, μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2016, να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά και αυτοί σχηματίζουν ουρές στα Ειρηνοδικεία, για να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη που αυστηροποιούνται με το νέο έτος, οι τράπεζες έστειλαν ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια προς τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει περισσότερο από ένα μήνα να πληρώσουν τη δόση των δανείων τους.

Όσοι τις παραλάβουν, καλούνται να συμπληρώσουν μια τυποποιημένη φόρμα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και θα αναγράφουν πλήρως τα οικονομικά τους στοιχεία. Με βάση αυτά τα στοιχεία οι τράπεζες θα προτείνουν κάποιες ρυθμίσεις για τα δάνεια. Μεταξύ αυτών, θα προτείνεται και εκχώρηση του ακινήτου στις τράπεζες, με αντάλλαγμα να παραμείνει ο δανειολήπτης σε αυτό καταβάλλοντας ενοίκιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, όσοι δανειολήπτες δεν ανταποκριθούν, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν "μη συνεργάσιμοι" και κινδυνεύει το σπίτι τους με πλειστηριασμό!

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν: Γιατί επαναφέρει της «γκρίζες ζώνες» λίγο πριν συναντήσει τον Μητσοτάκη

Ενοχλεί τον Τούρκο πρόεδρο το ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να προστατέψει το περιβάλλον των …