Χωρίς παρακράτηση οι συντάξεις μητέρων με ανήλικο τέκνο από το ΤΕΑΠΕΤΕ

syntaxi
Επιτέλους με Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μπαίνει τέλος στην επί χρόνια  ταλαιπωρία των προερχομένων από το ΤΕΑΠΕΤΕ συνταξιούχων μητέρων με ανήλικο τέκνο, οι οποίες υπέμειναν παράνομη παρακράτηση των συντάξεων που λαμβάνουν σε υποκατάσταση Κύριας Ασφάλισης (προσυνταξιοδοτικό καθεστώς) από το ΕΤΕΑ
Η Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, αναφέρει:
«Ο αναδρομικός καταλογισμός από το ΕΤΕΑ συντάξεων που ούτως ή άλλως δικαιούνταν οι μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες του ΕΤΕΑ, αντίκειται στις αρχές της χρηστής διοίκησης και της νομιμότητας καθώς και στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των διοικούμενων (συνταξιοδοτούμενων) προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και της υποχρέωσης του Κράτους να διασφαλίζει τις συντάξεις.
Το Δ.Σ. του ΕΤΕΑ καλείται να αποφασίσει την παύση κάθε απαίτησης επιστροφής συντάξεων ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες» από τις μητέρες με ανήλικο τέκνο, να σταματήσει την αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματος των συνταξιούχων μητέρων και να αποκαταστήσει την ευνοϊκή διάταξη του Ν.3863/15-7-2010 για δεκάδες μητέρες που λαμβάνουν τη σύνταξη τους από το ΕΤΕΑ (κλιμάκιο ΤΕΑΠΕΤΕ)."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,13%, στα 1,0660 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 164,7370 γεν, στο 0,8561 με τη στερλίνα και στο 0,9684 με …