Αντίθετο στις μειώσεις συντάξεων το ΠΑΣΟΚ

se-exelixi-i-katametrisi-psifon-sto-pasok-proigeitai-i-fofi-gennimata

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση, να υιοθετήσει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού και να μην επαναφέρει ούτε την πρόταση για αύξηση των εισφορών, ούτε αυτή της μείωσης των συντάξεων, όπως εξηγεί αναλυτικά στην ανανκοίνωση που εξέδωσε το κίνημα.
"Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει ότι δήθεν «δίνει μάχη» με την τρόικα για να μη κοπούν οι κύριες συντάξεις. Εάν το λησμόνησαν τόσο σύντομα, τους υπενθυμίζουμε ότι τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευθεί “σοβαρά με επιχειρήματα και προτάσεις” και την καλεί να αξιοποιήσει τις προτάσεις του Κινήματος που έχει καταθέσει δημόσια, να μην αποδεχθεί καμία νέα μείωση των συντάξεων, να αξιοποιήσει την πρόταση της Φώφης Γεννήματα για αύξηση της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και να μην επαναφέρει προτάσεις, όπως η αύξηση των εισφορών, “που υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη.
Αν θέλουν σοβαρά ενίσχυση του διαπραγματευτικού μετώπου, τους περιμένουμε στη Βουλή. Ενώπιον του ελληνικού λαού".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …