ΔΩΡΕΑΝ εκμάθηση του κώδικα Braille

braille

Δωρεάν διατίθεται στο Play Store η εφαρμογή «Μάθε Braille», που αποτελεί μία καινοτόμο σε διεθνές επίπεδο εκπαιδευτική εφαρμογή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκμάθησης του κώδικα Braille δωρεάν μέσω έξυπνων συσκευών που χρησιμοποιούν το σύστημα Android.

Την εφαρμογή σχεδίασαν και ανέπτυξαν ο Παύλος Χατζηγιαννάκογλου, υποψήφιος διδάκτωρ και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Μαρία Καμπουράκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου Τμήματος, με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εφαρμογή, μέσω μιας απλής και διασκεδαστικής διαδικασίας, δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να μάθει και να εξασκηθεί στη γλώσσα – εργαλείο για τα άτομα με οπτική αναπηρία, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, ενώ επιπλέον μπορεί από μόνος του να ελέγξει την πρόοδό του με τη χρήση παιχνιδιών, όπως η γνωστή «κρεμάλα».

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …