Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

24ωρη απεργία ετοιμάζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Σειρά δράσεων κατά της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αεροδρομίων προγραμμάτισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καλώντας το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων στο πλευρό της, ενόψει της εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής της.

Ειδικότερα η ΟΣΥΠΑ, δηλώνει πως «πραγματικός αγώνας δεν είναι αυτός που γίνεται προς μια εύκολη διαφαινόμενη νίκη, αλλά αυτός που την πετυχαίνει έναντι ισχυρότερων αντιπάλων και σε δυσμενές περιβάλλον» και ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

"1. Την ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ (8-1-2016) θα προκηρύξει 24ωρη απεργία, «ως ελάχιστο δείγμα αντίδρασης των εργαζομένων στην προωθούμενη εκχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων και της εθνικής κυριαρχίας στο γερμανικό κράτος».

2. Με αφορμή την απεργία, καλεί «τους συναδέλφους να βρίσκονται στο ΣτΕ, για να καταδείξουμε την καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας».

3. Ζητεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, τα εργατικά κέντρα, που θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος, να οργανώσουν κινητοποιήσεις την ημέρα εκδίκασης (8/1/16) και να παραστούν στο ΣτΕ, «ώστε να γίνει αντιληπτό σε όλουςότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας».

4. Ζητεί από την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ «να συμπαρασταθούν με κινητοποιήσεις στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να αποφύγουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλεται».

5. Καλεί τους ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση στις 8 Γενάρη, «με όποιο τρόπο κρίνουν αυτοί πρόσφορο, προκειμένου να σωθούν όχι μόνο τα αεροδρόμια, αλλά και ολόκληρη η ΥΠΑ».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ημέρα της Γης (Earth Day) 2024

Σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου εορτάζεται η Ημέρα της Γης (Earth Day) 2024   Η Ημέρα …