Φόρος ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές θα επιβαρύνει τους πολίτες

τραπεζα

Nα αποφευχθούν oι δραστικές μειώσεις στις συντάξεις είναι ο βασικός στόχος του οικονομικού κυβερνητικού επιτελείου που εξετάζει μία σειρά από εναλλακτικά σενάρια, όπως και η επιβολή φόρου ένα τοις χιλίοις σε κάποιες από τις συναλλαγές, αν και επισήμως στην παρούσα φάση διαψεύδεται.

Όμως το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», μάλοον δεν χωρά αμφισβήτηση καθώς παρουσιάζει στοιχεία για την εξεύρεση πόρων για το Ασφαλιστικό.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος ότι το Μαξίμου σχεδιάζει να διαθέσει τμήμα των προμηθειών των τραπεζών για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού. Το σενάριο αυτό λέει πως θα κατευθύνεται στα ασφαλιστικά ταμεία ένα ποσοστό 10% των προμηθειών των τραπεζών. Μάλιστα γίνεται λόγος για μια μόνιμη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει ροή χρήματος προς τα Ταμεία.

Όπως όλα δείχνουν "σχεδιάζεται να περιοριστούν στο ελάχιστον οι προμήθειες των τραπεζών ή ακόμη και η πλήρης κατάργηση των προμηθειών αυτών από ορισμένες κατηγορίες συναλλαγών καθώς επιβαρύνουν κυρίως μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροκαταθέτες", σημειώνεται στο άρθρο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΝΤ για Ελλάδα για δημόσιο χρέος και πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διατηρηθεί στο 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029 - Στο σύνολο …