Μέχρι την Πέμπτη η καταβολή δεδουλευμένων των 300 ναυτικών της ΝΕΛ

pno_t_1101_54050760
Μέχρι και την Πέμπτη, το υπουργείο Ναυτιλίας, διαβεβαιώνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή  δεδουλευμένων στους 300 απλήρωτους ναυτικούς της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, που επί τρία χρόνια, διεκδικούσαν το αυτονόητο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο μιλά για δικαίωση αγώνων ετών και συμπληρώνει:
"Πρόκειται για τη δικαίωση μίας διεκδίκησης που κράτησε πάνω από τρία χρόνια, για την οποία είχαν αδιαφορήσει, πλήρως, οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και οι συνεργάτες του, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχή κατάληξη του θέματος, ενώ εύχονται στους ναυτικούς που δικαιώθηκαν και στις οικογένειές τους καλή χρονιά και καλές θάλασσες.
Ο κ. Δρίτσας επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για συνέχιση των προσπαθειών σχετικά με τη μείωση της ανεργίας στη θάλασσα, ενώ ζητεί τα δικαιώματα των ναυτικών να γίνονται σεβαστά από όλους. Από τις 18/12/2015 έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρει τις υπογραφές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, με την οποία αποδίδεται το ποσό των 5.856.500 ευρώ σε ναυτικούς της εταιρείας «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ΑΕ» και των εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών ή στην ίδια μητρική επιχείρηση ή σε άλλη ναυτική εταιρεία υπό κοινή διαχείριση (https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%9B%CE%96%CE%A64653%CE%A0%CE%A9-%CE%A3%CE%973?inline=true).
Αυτά τα χρήματα προέρχονται από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών της ΝΕΛ που είχε στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο, αφού έχει υπάρξει γι' αυτό το θέμα σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση «λήψη επειγόντων μέτρων για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών» που ψηφίσθηκε από τη Βουλή, ορίζεται ότι τα έσοδα από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών ακτοπλοϊκής εταιρείας που κηρύσσεται έκπτωτη, αποδίδονται σε ναυτικούς της εταιρείας, εφόσον δεν τηρούνται οι σχετικές με τη μισθοδοσία διατάξεις."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …