Οι συμπαραστάτες στον αγώνα των 5μηνιτών

5μηνα

Στο πλευρό των εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διεκδικώντας να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας που καλύπτουν στους δήμους, βρέθηκαν η "Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό" και το "Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών".

Στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν:

"Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, οι λεγόμενοι πενταμηνίτες, αποτελούν μία ακόμα κατηγορία εργαζομένων που στερούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα, που αφού χρησιμοποιήθηκαν με πενιχρό μισθό για να καλύψουν πάγιες ανάγκες των δήμων, μένουν ξανά άνεργοι χωρίς μάλιστα να δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της στους δανειστές και αθετώντας τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον κόσμο της εργασίας, συνεχίζει τις πολιτικές λιτότητας και δεν κάνει προσλήψεις παρότι οι υπηρεσίες των δήμων υπολειτουργούν καθώς τα κενά σε προσωπικό είναι τεράστια.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί για να παραδώσουμε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους που αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες, παραμένοντας στο δρόμο για ώρες παρά το κρύο και αφήνοντας τις οικογένειές τους. Βρεθήκαμε εκεί γιατί ο αγώνας όλων μας είναι κοινός, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουμε ίσα δικαιώματα. Ο αγώνας μας, Ελλήνων και μεταναστών, είναι κοινός ενάντια στην ανεργία, στην επισφάλεια, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον εργασιακό μεσαίωνα. Ίσα δικαιώματα για όλους!"

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …