Τέλος στην «ομηρία» 350 εργαζομένων στα Πανεπιστήμια

poreia_panepistimiakon_10_9

Kατόπιν διαβουλεύσεων με τους άμεσα ωφελούμενους ερευνητές και τους εργαζομένους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου για την αξιοποίηση και διαχείριση της περιουσίας και των κονδυλίων έρευνας των Α.Ε.Ι, υπεγράφη στην εκπνοή του έτους, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ολοκληρώθηκε πλέον η διαδικασία πρόσληψης των 195 ατόμων  για την πλήρωση θέσεων  ειδικού διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού, οι οποίοι είχαν επιλεγεί ύστερα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά τα έτη 2008-2010.

Η ύπαρξη ασάφειας στην ως τώρα ισχύουσα νομοθεσία, με προφανή πρόθεση την προστασία του δημοσίου χρήματος, δημιουργούσε αδιέξοδο στη σύναψη συμβάσεων έργου για εργαζόμενους π.χ. στο Ε.Α.Π., στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντο», στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) κ.α.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 184/30 Δεκεμβρίου 2015) η οποία καλύπτει νομικά κενά, δίνεται η δυνατότητα σύναψης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έργου ή οποιασδήποτε άλλης μορφής σε προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται από «ίδιους πόρους» των φορέων αυτών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκύπτει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ούτε του τακτικού προϋπολογισμού των ιδρυμάτων.

Επομένως λήγει και  η «ομηρία» 350 εργαζομένων στο σύνολο, οι οποίοι μέχρι χθες ήταν μετέωροι.

Τέλος, με τη συγκεκριμένη πράξη ρυθμίζονται επείγοντα θέματα λήξης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα 24-02-2021

Κορονοϊός κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα 24-02-2021 Κορονοϊός τα κρούσματα 24/02/2021 στην Ελλάδα και οι περιοχές …