Επιστρέφεται το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση για όσους το πλήρωσαν

ΦΠΑ

Τις υποχρεώσεις που οφείλουν να εκπληρώσουν οι υποκείμενοι που πραγματοποιούν απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ πράξεις σύμφωνα με την περ. ιβ΄ της παρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως ισχύει μετά την από 20.07.2015 αντικατάστασή της με την παρ. 1 του άρθρου 19 του ν.4346/2015 ορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ουσιαστικά το υπουργείο καθορίζει τον τρόπο επιστροφής των ποσών ΦΠΑ για εκπαιδευτικές υπηρεσίες που είχαν καταβληθεί από γονείς κτλ.

Αδυναμία επιστροφής συντρέχει στις περιπτώσεις που οι υποκείμενοι που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης δεν διαθέτουν στοιχεία επικοινωνίας των αντισυμβαλλομένων τους, ή τα στοιχεία που διαθέτουν έχουν μεταβληθεί κατά τρόπο ώστε να μην είναι δυνατή η επικοινωνία με αυτούς.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …