Σε νησιά Αν. Αιγαίου θα γίνουν 141 προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών

607064D9234C069D1E325521CF7201D8
Την πρόσληψη 141 γιατρών και νοσηλευτών σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δρομολόγησε το υπουργείο Υγείας, με την ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτικές ροές.
Αναλυτικά οι ειδικότητες ανά θέση είναι:
• Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (33),
• ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Νοσηλευτών (25),
• ΤΕ Μαιευτικής (1),
• ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας ή ΔΕ Χειριστών – Εμφανιστών (8),
• ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΔΕ Παρασκευαστών (9),
• Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές (11),
• Διασώστες – ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου (50).
Το έργο θα υποστηριχθεί επιστημονικά και διοικητικά με πτυχιούχους Επαγγελμάτων Υγείας (2) και πτυχιούχους Διοίκησης/Οικονομίας (2).
Η πρόσκληση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος την 14η Ιανουαρίου.
Θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. Επιπλέον, ενισχύονται τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος), καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών – Πληρώματα Ασθενοφόρων.
Το κονδύλι που εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας, είναι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …