Παραμένουν απλήρωτοι επί 10 μήνες οι μεταλλεργάτες

ypourgeio-ergasias_8_0

Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας του κλάδου, και τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο του κλάδου, ζήτησε στην συνάντηση που είχε με τον γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, το σωματείο των μεταλλεργατών, στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που προηγήθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Κύρια αιτήματά τους ήταν να μεριμνήσει η κυβέρνηση για τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο τους, με πρωταρχικό αυτό της ανεργίας, που βρίσκεται στα ύψη.

Ωστόσο έφυγαν από το υπουργείο δυσαρεστημένοι, καθώς όπως δήλωσαν "δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν".
Πάντως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, διότι προανήγγειλαν μία σειρά κινητοποιήσεων με αιχμή τη γενική απεργία, την ημέρα κατάθεσης το ασφαλσιτικού νομοσχεδίου στη βουλή.
Να τονιστεί ότι σήμερα οι εργαζόμενοι μεταλλεργάτες, είναι απλήρωτοι μέχρι και διάστημα 10 μηνών, οπότε οι αόριστες υποσχέσεις και αναλύσεις δεν τους πρόσφεραν κάτι ουσιαστικό.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …