Χαρακτηρίστε ηλεκτρονικά ακατάσχετο τον τραπεζικό σας λογαριασμό (ΒΗΜΑΤΑ)

bank

Δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στις τράπεζες οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τον ακατάσχετο λογαριασμό για ποσά έως 1.500 ευρώ, καθώς η Γενική Γραμματεία θα αποστέλλει στις τράπεζες Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η Alpha Bank, η Attica Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, τα στοιχεία των φορολογουμένων που έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να μην παρακρατούν ποσά από αυτούς.

Πρέπει όμως οι φορολογούμενοι να είναι προσεκτικοί όταν αξιοποιήσουν την εφαρμογή ηλεκτρονικά για να δηλώσουν τον ακατάσχετο λογαριασμό τους για τα πρώτα 1.500 ευρώ και το ergasianews.gr, σας παρουσιάζει όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, με βάση τις οδηγίες Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

  • Να εισέλθει στην υπηρεσία του Taxisnet από την αρχική σελίδα www.gsis.gr και να επιλέξει «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».
  • Να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση – και να δηλώσει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή ΙΒΑΝ).

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης υπάρχουν τρία στάδια έως ότου ενεργοποιηθεί το μέτρο του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ:

  • Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στέλνει αυθημερόν στις τράπεζες τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
  • Οι τράπεζες ελέγχουν κατά πόσον ο ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί.
  • Ενημερώνεται ο φορολογούμενος για το αν εγκρίθηκε το αίτημά του ή όχι.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …