ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ για τη μισθοδοσία υπαλλήλων με αναστολή άσκησης καθηκόντων

misthos1

Κανονικά θα πληρώνονται οι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια αναστολής άσκησης καθηκόντων, σύμφωνα με την ακόλουθη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Δημήτρης Τσουκαλάς.

"Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Ε΄Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με το ποιες αποδοχές δικαιούται ο υπάλληλος όταν βρίσκεται σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η αναλογική εφαρμογή των αντίστοιχων συνεπειών της αργίας ως προς το ύψος των αποδοχών, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων, ο υπάλληλος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του.

Η Γνωμοδότηση αυτή έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της για τη Διοίκηση. Το πλήρες κείμενο της ως άνω Γνωμοδότησης είναι ανηρτημένο στο διαδικτυακό τόπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (www.nsk.gr)."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά και με διαφορά για τον Γ. Αυτιά (ΝΔ)

Ποιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών -  Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - …