Πως θα γίνει η αναχαίτιση της ύφεσης;

reachout2
Η αναχαίτιση της ύφεσης και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, με κινητήριο δύναμη τις ιδιωτικές επενδύσεις και την εξωστρεφή επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι τα βασικά ζητούμενα για το 2016, επισημαίνει στο μήνυμά του για το νέο έτος ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
"Οι ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας αντέξει τους κλυδωνισμούς της χρονιάς που φεύγει, χρειάζονται ένα βιώσιμο περιβάλλον για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να ανακτήσουν τη δυναμική τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους.
Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε και αξιώνουμε από το πολιτικό σύστημα σταθερότητα, σοβαρή διακυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει.
Είναι άμεσης προτεραιότητας για το 2016 για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος:
-η ύπαρξη ενός σταθερού και ανταγωνιστικού φορολογικού καθεστώτος,
-η προέλκυση επενδύσεων και
-η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Το 2016 μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο, εφόσον διασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Τα κύρια ζητούμενα είναι η αναχαίτιση της ύφεσης και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, με κινητήριες δυνάμεις τις ιδιωτικές επενδύσεις και την εξωστρεφή επιχειρηματική δραστηριότητα.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας αντέξει τους κλυδωνισμούς της χρονιάς που φεύγει, χρειάζονται βιώσιμο περιβάλλον για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να ανακτήσουν τη δυναμική τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Αυτό που ζητούν και αξιώνουν από το πολιτικό σύστημα είναι σταθερότητα, σοβαρή διακυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …