Tα "αγκάθια" για την κυβέρνηση και τους...Έλληνες

tsipras

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο των πολιτών, αφού η ατζέντα είναι πολύ βαριά και επίπονη για αυτούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν, για:

• Ασφαλιστικό: Είναι πρώτο στο ημερολόγιο της κυβέρνησης και οι πτυχές του πολλές. Από την ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης, τον περιορισμό των δικαιούχων ΕΚΑΣ, μέχρι τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και την μείωση παροχών των ταμείων.

• «Κόκκινα δάνεια»:  Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το πλαίσιο διαχείρισης όλων των κατηγοριών των «κόκκινων δανείων». Ο Γ. Σταθάκης, μάλιστα, θυμίζει με δηλώσεις του την εξαίρεση τριών κατηγοριών (στεγαστικά α’κατοικίας, καταναλωτικά, μικρομεσαίων επιχειρήσεων) από την πώληση σε ξένους επενδυτές.

• Μεσοπρόθεσμο: Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για τον προϋπολογισμό του 2016 απαιτεί νέα μέτρα, το ύψος των οποίων δεν έχει οριστικοποιηθεί, την ώρα που ακόμα καταβάλλονται φόροι (ΕΝΦΙΑ).

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παράταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για διατηρητέα μνημεία και έργα τέχνης

Παράταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για διατηρητέα μνημεία και έργα τέχνης, επιτάχυνση των διαδικασιών για το …