Κάπα Research: Ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει

tsipras_kammenos_650789624

Πονοκέφαλο μάλλον θα δημιουργήσουν στην κυβέρνηση, τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η Κάπα Research, για την συγκυβέρνηση και την γνώμη των πολιτών, με έναν στους δύο να θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

-Το 69,5% των ερωτηθέντων σχολιάζοντας το 2015, ανέφερε ότι ήταν «έτος ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική» και το 55,1% πιστεύει ότι «τα πράγματα θα χειροτερέψουν».

-Ως σημαντικότερο γεγονός του 2015, το 58,7% των ερωτηθέντων αναδεικνύει τα capital controls και ως τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα τον Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 70,4% και τον Γιάνη Βαρουφάκη σε ποσοστό 39,7%.

-Το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016.

Το 71,5%, απαντούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πήγαν προς το χειρότερο, ενώ σε ό,τι αφορά την προσωπική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση λένε, σε ποσοστό 65,6%, ότι η κατάσταση χειροτέρεψε.

Τέλος επεσήμαναν σε μεγάλο ποσοστό ότι "η νέα χρονιά φαντάζει το ίδιο κακή με εκείνη που μόλις έφυγε".

Η έρευνα της Κάπα Research, διενεργήθηκε για το "Βήμα της Κυριακής".

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …