Νεφελούδης:Χωρίς λύση στο ασφαλιστικό, δεν θα υπάρχουν συντάξεις(VIDEO)

νεφελουδης

Δραματική ήταν η δήλωση του γγ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, σχετικά με τις κυβερνητικές προσπάθειες επίλυσης του ασφαλιστικού, αφού σε σημερινές του δηλώσεις, τόνισε:

«Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα σε ένα χρόνο το αργότερο δεν θα μπορούμε να δώσουμε συντάξεις. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, ωστόσο αυτό δεν καθορίζει τη βιωσιμότητα ως προς τις κύριες συντάξεις αλλά αφορά τη διαδικασία σταθεροποίησης του συστήματος στο διηνεκές.

Η εθνική σύνταξη θα είναι το βασικό σκαλοπάτι του νέου ασφαλιστικού τόνισε και διευκρίνισε ότι το ύψος της καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχειας και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Όσον αφορά στην αναλογική σύνταξη κι εκεί γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης. Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …