Bloomberg: Κινδυνεύει η άρση των capital controls στην Ελλάδα

KATATHESEIS_

Τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί ο κυβερνητικός στόχος για άρση των capital controls, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, επισημαίνει σε αναλυτικό άρθρο το Bloomberg, εστιάζοντας στις εκροές καταθέσεων και στην έλλειψη εμπιστοσύνης των καταθετών στην κυβέρνησή τους.

"Το διεθνές οικονομικό πρακτορείο, η απροθυμία για την επιστροφή των καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό εμποδίζει και τη δυνατότητα των τραπεζών να διοχετεύσουν ρευστότητα στην αγορά, τη στιγμή που η κυβέρνηση παλεύει για να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση."

Αυτό τονίζει αξιοποιώντας τα στοιχεία της ΤτΕ, από τα οποία προκύπτει πως οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Νοέμβριο του 2015 υποχώρησαν στα 120,9 δισεκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί χαμηλό 12ετίας, όταν ταυτόχρονα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με τα 43 δις  ευρώ, που "χάθηκαν" μέσα σε ένα δωδεκάμηνο, από τις Ελληνικές τράπεζες.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …