Die Welt:2016, έτος σύγκρουσης Ελλάδας–δανειστών

kouarteto_madata_765417708

«Το 2016 θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ελλάδα και τους δανειστές της σε νέα σύγκρουση», σύμφωνα με το ρεπορτάζ που φιλοξενεί στην έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, με τους συντάκτες να μιλούν για τις προκλήσεις που θα κληθεί να σντιμετωπίσει η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται στο άρθρο:

«Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα λάβει χώρα τον Απρίλιο ή το αργότερο έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου. Από αυτό εξαρτώνται πολλά: μόνο εφόσον οι δανειστές κρίνουν ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας. Από τη συμμετοχή του ΔΝΤ εξαρτάται όμως η συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών συντηρητικών στην εκταμίευση περαιτέρω δόσεων. Η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί υπό αυτούς τους όρους στις αρχές του έτους σε δύσκολη θέση.

Από τη μία όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινοβουλευτικής της ομάδας είναι πιθανό να διατυπώσουν διαφωνίες απέναντι στην πολιτική της, εάν η Ελλάδα παραπέμψει το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές καλένδες. Από την άλλη πλευρά όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε θα είναι πλέον σε θέση να ασκήσει την ίδια πίεση στην Ελλάδα όπως πριν από έναν χρόνο.

Κι αυτό επειδή το Βερολίνο χρειάζεται την Αθήνα λόγω προσφυγικής κρίσης για την φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …