Ένα ταμείο για το σύνολο των ασφαλισμένων-Το σχέδιο που δόθηκε στα κόμματα

asfalistika
Στο νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:
- Η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα με κατάργηση των ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και διατήρηση του ΕΤΕΑ για την επικουρική ασφάλιση
- Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με νέους συντελεστές αναπλήρωσης για όλα τα χρόνια του εργασιακού βίου. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτηθούν από δώ και στο εξής. Για τους παλιούς συνταξιούχους θα υπάρχει πρόβλεψη της «προσωπικής διαφοράς» έτσι ώστε να μην μειωθεί η κύρια σύνταξη τους μετά από το νέο υπολογισμό.
- Η προσαρμογή των συντάξεων μέσω των νέων συντελεστών αναπλήρωσης θα γίνει με την τροποποίηση του νόμου 3863 και την άμεση εφαρμογή των προβλέψεων του.
- Η μείωση του πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις στα 2.300 ευρώ το μήνα (από 2.773 ευρώ σήμερα) και του πλαφόν για τις πολλαπλές συντάξεις στα 3.000 ευρώ το μήνα (από 3.680 ευρώ σήμερα)
- Η μετατροπή της ρήτρας μηδενικού ελλείματος σε ρήτρα βιωσιμότητας για τα επικουρικά ταμεία με ταυτόχρονη απορρόφηση των αποθεματικών τους για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων.
Ο επανυπολογισμός του συνόλου των συντάξεων σε ατομική βάση, θεωρείται αδύνατος.
Αυτό το σχέδιο είναι εκείνο πουπαραδόθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων, από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, στο οποίο μελλοντικοί συνταξιούχοι και οι επικουρικές συντάξεις, είναι οι χαμένοι του νέου ασφαλιστικού συστήματος.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …