Απορρίπτει η αντιπολίτευση συνεργασία για το ασφαλιστικό, μετά τις συναντήσεις με Κατρούγκαλο(VIDEO&ΦΩΤΟ)

katrougkalos21424935675-620x320
Νεότερη Ενημέρωση 14.34

Κατά «οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών», τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη διάρκεια της 35λεπτης συνάντησής του με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. «Οι θέσεις της ΝΔ ειναι και σαφείς και ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή. Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών» σημείωσε.


Παράλληλα, όπως τονίσε μετά τη συνάντηση,  ότι από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον κ. Κατρούγκαλο προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις . Διευκρίνισε, δε, ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης. «Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μία συναίνεση στο λάθος. Η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου», κατέληξε.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρώην  υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας του κόμματος Βασίλης Οικονόμου.

Δεν θα στηρίξει το ασφαλιστικό η Ένωση Κεντρώων καθώς μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρός της Βασίλης Λεβέντης από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξέφρασε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ.

«Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμα και αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και πρότεινε «να κόψουμε από τους πλούσιους» και συγκεκριμένα να κοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις κι όχι να γίνουν οριζόντιες περικοπές.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών τόνισε ότι δεν ζήτησε καμία συνεργασία με κανέναν και κάλεσε τα κόμματα αν θέλουν να τον ακούσουν «για να σώσουμε τη χώρα».

«Ή ακούνε τον Λεβέντη και σώζουν το τομάρι τους ή δεν με ακούνε και δεν θα μπορούν να βγούνε από το σπίτι τους γιατί θα τους κυνηγάει ο λαός. Θα τιμωρηθούν πολύ σκληρά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την πρόθεση του ΚΚΕ να αντιπαλέψει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό εξέφρασε ο Γ.Γ. της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας το ΚΚΕ θα παλέψει ώστε να μην έρθει στη Βουλή ένα τέτοιο νομοσχέδιο και κυρίως να καταψηφιστεί. «Πλήττει όλα τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων που θα βρεθούν αύριο και θα χρειαστούν τη σύνταξή τους και χρειάζονται και σήμερα ακόμα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους, την Υγεία, γιατί το σύστημα αυτό αφορά όλο το πλέγμα αυτών των ζητημάτων.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δυστυχώς χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τους προκατόχους της. Όλα αυτά δηλαδή που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση τις συντάξεις και συνολικά το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα, εν ονόματι της βιωσιμότητας και όλα αυτά που έχουμε γνωρίσει κατά διαστήματα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό.

Κάλεσε δε εργαζόμενους και κυρίως τους νέους να ξεχυθούν στους δρόμους.

Από τα Γιάννενα όπου βρίσκεται για εσωκομματικές διεργασίες του Ποταμιού, ο επικεφαλής της παράταξης, Σ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «οι συναντήσεις του κυρίου Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για το ασφαλιστικό ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας παράλληλα ότι δεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Κατρούγκαλος με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι με τον κύριο Κατρούγκαλο θα συναντηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις επαφές του υπουργού Εργασίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα».

Οι συναντήσεις του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό γίνονται για τους φωτογράφους, είπε ο κ. Θεοδωράκης

«Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις 'έτσι χωρίς πρόγραμμα' επειδή οι τύποι το επιβάλλουν. Ήμασταν και είμαστε παρόντες για τα σημαντικά. Να συνεννοηθούμε πως θα σωθεί η χώρα. Όχι να συνεννοηθούμε πως θα είναι το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας του πολιτικού συστήματος. Στα θεάματα, λοιπόν, και στις παράτες να μην μας υπολογίζουν», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι.

Αρχική Ενημέρωση 08.41
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ενημερώνει σήμερα για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Αρχικά ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί διαδοχικά τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή από τις 11 το πρωί και μετά, ενώ όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο του, η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα.
Και όλα αυτά ενώ σήμερα παραλαμβάνουν την Ελληνική πρόταση οι θεσμοί και έως τις 15 Ιανουαρίου αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού στη βουλή για να ψηφιστεί, όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός θέλει την συναίνεση και τη γνώμη των υπολοίπων κομμάτων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …