Σήμερα η συνέλευση των εργαζομένων στα 5μηνα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

5μηνα=

Στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει την γενική τους συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα μέλη του Συντονιστικού Αγώνα Εργαζομένων στα Πεντάμηνα και Συμβασιούχων Αττικής, με σκοπό να αξιολογήσουν την μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων και να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους, ζητώντας την στήριξη σύσσωμης της εργατικής τάξης και των συνδικάτων.
Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

"Καλούμε όλους τους συνάδελφους  στα 5μηνα που συνεχίζουν, είτε απολύθηκαν, Συμβασιούχους, Εργαζόμενους σε κάθε μορφής προσωρινής και  ελαστικής εργασίας.

Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα συντονισμού και αγώνα σε Σωματεία – Συλλόγους και συλλογικότητες εργαζομένων για τα επόμενα βήματα μας.

Συνεχίζουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Κατάργηση της ενοικιαζόμενης, προσωρινής  και ελαστικής εργασίας.

- Διεκδικούμε την παραμονή στην δουλειά και επιστροφή των απολυμένων. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς.

- Μόνιμο προσωπικό  και μαζικές προσλήψεις στους ΟΤΑ και σε όλο το δημόσιο για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση άμεση ή έμμεση.

- Απαιτούμε όλα  τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία!Αμοιβή με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

- Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα Πεντάμηνα και Συμβασιούχων Αττικής

sintonistiko.pentamina@gmail.com / ergazomenoi.pentamina@gmail.com".

Όπως είναι γνωστό εδώ και 20 ημέρες έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας παράτσαση τνω προγραμμάτων, αλλά από το υπουργείο δεν τους βλέπουν καν.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …