Συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί: Απλήρωτοι και έτοιμοι για κινητοποιήσεις

eopy
Για αθέτηση υποσχέσεων και υποχρεώσεων κατηγορούν το υπουργείο Υγείας, οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που δηλώνουν ότι εφεξής θα επιδεικνύουν «μηδενική ανοχή» και ετοιμάζονται για ένα θερμό 2016, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του.
Ειδικά οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατροί που παραμένουν απλήρωτοι για όλο το δεύτερο εξάμηνο του 2015, εξαπολύουν επίθεση για την αδιανόητη στάση, όπως σημειώνουν του υπουργείου και στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
"Η οικονομική ζημία για τους συμβεβλημένους ιατρούς από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το 2015 είναι πρωτοφανής, εάν συνυπολογιστεί η αδιανόητη υποχρέωση έκδοσης τιμολογίων για ανείσπρακτα ποσά, γεγονός που εξανεμίζει οποιοδήποτε έσοδο από τον ΕΟΠΥΥ σε ιατρούς που ασκούν για βιοποριστικούς λόγους το επάγγελμα
Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους γιατρούς, θα επιδείξει εφεξής μηδενική ανοχή στις χρονικές δεσμεύσεις και στις συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού. Απαιτούμε την αποπληρωμή εντός του Ιανουαρίου των επισκέψεων δύο μηνών (7ος και 8ος/2015) και εντός του Φεβρουαρίου άλλων δύο μηνών (9ος και 10ος/2015) καθώς και άμεση αποκατάσταση της χρηματικής ροής». Χθες η ένωση, εκ μέρους εκατοντάδων μελών της, κατέθεσε και εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία προς τον ΕΟΠΥΥ για τη μη απόδοση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, που χρονολογούνται πριν από το 2012, των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, υπό τον φόβο της παραγραφής τους, λόγο παρέλευσης πενταετίας.
Ο ΕΟΠΥΥ είχε λάβει το 2013 ειδική χρηματοδότηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξόφληση όλων των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ταμείων, με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2014.
Οσα ποσά δεν είχαν αποδοθεί έως τότε επεστράφησαν στον κρατικό προϋπολογισμό.
Σε ετοιμότητα θα είμαστε να αντιδράσουμε όταν παραβιάζονται αρχές, δίκαιο και κανόνες.
Αν και έχει παρέλθει το οκτάμηνο που προέβλεπε ο ιδρυτικός του ΠΕΔΥ νόμος για την ένταξη των γιατρών στο ΕΣΥ, ακόμα και σήμερα οι γιατροί σε πολλές περιοχές της χώρας, παραμένουν «στον αέρα», αφού δεν έχουν ενταχθεί μισθολογικά στον κλάδο του ΕΣΥ. Παράλληλα, η ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση για πλήρη αντίθεση προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων, αφού συνεχίζει να ανέχεται τον νόμο του Αδ. Γεωργιάδη.
Οι μονάδες του ΠΕΔΥ έχουν αφεθεί σε κατάρρευση και πλήρη απαξίωση, παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις περί προθέσεων στήριξης των δομών του δημόσιου συστήματος ΠΦΥ".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …