Τροχάδην για τα προαπαιτούμενα από την κυβέρνηση

vouli1-600x275-620x320
Τρέχει κατοστάρι η συγκυβέρνηση για την ολοκλήρωση στην ψήφιση όλου του πακέτου των προαπαιτούμενων μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου, βγάζοντας το φίδι από τη φωτιά, αφού όπως κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθυστέρησαν αδιακιολόγητα από το παρελθόν, γιατί "οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προτίμησαν να «πετάξουν πολλές μπάλες» στην εξέδρα, από το να κάνουν το έργο που έπρεπε".
Μιλώντας στην ιστοσελίδα «XanthiTimes», υποστήριξε πως "είναι απόφαση της κυβέρνησης να τελειώνουμε με όλες τις εκκρεμότητες που έχουμε έναντι των Θεσμών, μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουμε κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα, ανεξάρτητα με τη δυσκολία τους, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε στην επικύρωση της πρώτης αξιολόγησης, στη ρύθμιση του χρέους και στη διαχείριση του εμπροσθοβαρούς αναπτυξιακού προγράμματος των 35 δις. Οι 153 βουλευτές της συμπολίτευσης θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο".
Επίσης δεν παρέλειψε κατά την πάγια τακτική κάθε κυβερνητικού βουλευτή ακι δει υπουργού, να εξαπολύσει επίθεση στους προκατόχους του.
Έτσι λοιπόν είπε ότι, "Σαμαράς και Βενιζέλος κορόιδευαν συστηματικά και Έλληνες και ξένους. Εμείς μπορεί να "παγώσαμε" κάποιες προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αλλά θα τηρήσουμε την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση και μέχρι το τέλος της τετραετίας θα αποδείξουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, ότι τελικά θα γίνουν πράξεις τα όσα δεσμευτήκαμε. Στην αντιπολίτευση θα πρέπει να ψάξουμε για εκείνους που τίναξαν το ασφαλιστικό στον αέρα. Όχι μόνο με το κακουργηματικό PSI του Βενιζέλου με την ανοχή Σαμαρά, αλλά και με τον τρόπο που προηγούμενες κυβερνήσεις, από έλλειψη πολιτικού θάρρους, δεν προχωρούσαν σε εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού πλαισίου".

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …