Τώρα και ηλεκτρονικά οι πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ

deh
Με τη χρέωση καρτών μέσω της ιστοσελίδας www.dei.gr, θα μπορούν άμεσα οι καταναλωτές της ΔΕΗ να εξοφλούν τους λογαριασμούς που λαμβάνουν, ώστε να γλιτώνουν από τις ουρές.
Η ΔΕΗ, μέχρι τώρα έχει αξιοποιήσει λίγες μόνο από τις δυνατότητες που προσφέρουν η πληροφορική και τα τραπεζικά εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πελατών της στην εξόφληση των λογαριασμών. Με εξαίρεση τη δυνατότητα που προσφέρει για κατόχους τραπεζικών καρτών δύο μόνο τραπεζών και στην πληρωμή μέσω του e-banking με άμεση χρέωση λογαριασμών, ο καταναλωτής δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκολίες και την ευελιξία που προσφέρει η χρήση της πιστωτικής κάρτας.
Η ΔΕΗ σύμφωνα με το euro2day.gr καλεί τις τράπεζες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να εξοφλούν τους λογαριασμούς ρεύματος με χρέωση των τραπεζικών καρτών που εκδίδουν, μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ.
Πιο απλά ο κάτοχος πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας μιας τράπεζας, θα εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ και θα μπορεί να εξοφλεί το λογαριασμό, χρεώνοντας την κάρτα του. Η υπηρεσία αυτή δεν θα είναι δωρεάν, καθώς η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα στην τράπεζα να χρεώνει την κάθε συναλλαγή με ποσό που κατ΄ ανώτατο θα ανέρχεται σε 25 λεπτά του ευρώ και το οποίο θα επιβαρύνει τον πελάτη.
Σύμφωνα δε με την επιχείρηση, η αμοιβή της τράπεζας θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η χρήση καρτών για την εξόφληση λογαριασμών, περιορίζεται σε αυτές των τραπεζών Πειραιώς και Alpha Bank ενώ ο πελάτης θα πρέπει να απευθύνεται στις δύο τράπεζες που εκδίδουν τις κάρτες για την έκδοση της εντολής χρέωσης των λογαριασμών.
Μέχρι τώρα, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής με μετρητά, στα ταμεία της ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ, σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ, ο πελάτης της ΔΕΗ μπορεί να αξιοποιεί τις τράπεζες για εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ με τους εξής τρόπους:
* Υπηρεσία e-banking των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Attica Bank
* Με Πάγια Τραπεζική Εντολή μέσω του τραπεζικού λογαριασμού
* Mε Τηλεφωνική Εντολή (phone-banking) εφόσον o πελάτης έχει ζητήσει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας αυτής από στην τράπεζά του
* Στις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) των συμβεβλημένων Τραπεζών με χρήση της τραπεζικής κάρτας ανάληψης μετρητών
* Με μετρητά, στα Μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό πολλών τραπεζικών καταστημάτων
* Στα ταμεία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Eurobank με μετρητά.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …