"Μαρσάρουν" από την Πέμπτη τα Αγροτικά τρακτέρ της Αχαίας

qanisncejv55d03ed895ed7

Το μήνυμα των αγροτών της Βορείου Ελλάδας και της Πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής που συνεδρίασε την Δευτέρα στην Λάρισα εστάλη και στην Αχαία, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας", ο οποίος συγκαλεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη το πρωί, στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,

Η επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση για βίαιο ξεκλήρισμα μας εντείνεται και κλιμακώνεται. Θέλουν την αγροτική παραγωγή και γη στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Με όπλα το 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν με ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και με την νέα Κ.Α.Π επιβάλλουν:
Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και προκαταβολή 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς
Μείωση των επιδοτήσεων μέχρι 60% ως το 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή
Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια
Κατάργηση της επιστροφής φόρου για το αγροτικό  πετρέλαιο και αύξηση στην τιμή του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος
ΕΝΦΙΑ για σπίτια , αποθήκες , στάβλους, και χωράφια
Τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού εισοδήματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές
Πρόσθετη φορολογία για προϊόντα όπως κρασί και τσίπουρο
Οι υποσχέσεις για ισοδύναμα μέτρα αποδεικνύονται μύθος.
Ούτε βέβαια η περίφημη καπιταλιστική ανάκαμψη δεν πρέπει να μας δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες , αφού στηρίζεται στον εντεινόμενο ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων , που προϋποθέτει τον εξευτελισμό των τιμών παραγωγού.
Μόνη ρεαλιστική διέξοδος παραμένει ο οργανωμένος αγώνας μας με δράσεις κλαδικές αλλά και από κοινού με μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες  που θα αμφισβητεί αυτόν το δρόμο ανάπτυξης και θα στοχεύει στην ανάπτυξη για την λαϊκή ευημερία και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Α. από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Α.Ε «ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ» (πρώην Π.Ε.Σ.) ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στις 10 το πρωί :

1. Άμεση εξόφληση των αγροτικών προϊόντων που έχουν παραδοθεί

2. Τιμές σε σταφίδα, λάδι, εσπεριδοειδή κλπ προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και εξασφαλίζουν αξιοπρεπή επιβίωση της αγροτικής οικογένειας και συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας

3. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση  δικαιωμάτων 4. Να επιστρέψει  τα χρήματα (85 ευρώ) για την πιστοποίηση αγοράς και χρήσης φυτοφαρμάκων

5. Να σταματήσει τα τοκογλυφικά επιτόκια προς τους παραγωγούς

6. Να σταματήσει να ζητά πληρωμή των παλετοκιβωτίων (55 ευρώ) από τους παραγωγούς με τον εκβιασμό ότι θα τους βγάλει από την προμήθεια εφοδίων από την ομάδα παραγωγών.

Β. από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 11:00 ΤΟ ΠΡΩΪ στα ΠΑΛΙΑ ΔΙΟΔΙΑ στον Σελινούντα:

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής , να εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή επιβίωση και την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.ά. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στη Ρωσία. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …