Ανοίγουν το χορό των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό οι υπάλληλοι του ΝΑΤ

nat
Καθηλώνονται για ακόμα μία φορά στα λιμάνια της χώρας τα καράβια, μετά την απόφαση του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΝΑΤ να κηρύξει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Ιανουαρίου αντίστοιχα, στην οποία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας, αντιδρώντας στο «νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ τονίζουν:
«Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, προφανώς από πλήρη άγνοια για το πώς λειτουργεί το ΝΑΤ, το εντάσσει σε δύο τμήματα του ενιαίου φορέα, δηλαδή του ΙΚΑ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έτσι δεν θα λειτουργήσει, εκτός κι αν αυτό επιδιώκει. Το ΝΑΤ έχει οικοδομήσει έναν μηχανισμό είσπραξης των εισφορών, που δεν μπορεί να εισαχθεί σε κανένα ενιαίο φορέα. Η επιμονή της κυβέρνησης σε αυτό εξηγείται μόνο εάν υπάρχουν δεσμεύσεις προς τους εφοπλιστές, δηλαδή να οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στο Ταμείο και ταυτόχρονα να μπορούν να κινούνται τα πλοία ελεύθερα. Η διάλυση του ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ, των Ταμείων Προνοίας και του ΕΛΟΕΝ συμπληρώνει το καθεστώς χάους μετά τη διάλυση του Οίκου Ναύτου και οδηγεί τους νέους μακριά από το ναυτικό επάγγελμα, τους εν ενεργεία ναυτικούς στην ιδιωτική ασφάλιση και τους συνταξιούχους στα συσσίτια της αλληλεγγύης» σημειώνουν οι υπάλληλοι του ΝΑΤ, που ξεκαθαρίζουν ότι θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για να παραμείνει αυτόνομο το Ταμείο τους. Καλούν και όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, την ΠΝΟ κι όλους τους συνταξιούχους να συμπαραταχθούν, όχι μόνο για να υπερασπίσουν το Ταμείο τους, αλλά και για να βάλουν φρένο «στον Αρμαγεδώνα του ασφαλιστικού».
Μιλούν δηλαδή για κυβερνητική προσπάθεια να διαλυθεί το αρχαιότερο ασφαλιστικό Ταμείο, το οποίο δεν σχετίζεται με το νομοθετικό πλαίσιο που λειτουργούν τα άλλα ταμεία.
Παράλληλα την Παρασκευή, συγκαλείται στις 11 το πρωί γενική συνέλευση, στην οποία και θα ληφθούν αποφάσεις.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …