Ενιαία κλίμακα φορολόγησης όλων των εισοδημάτων

eforia_elegxos2

Την ένταξη στο νέο μέτρο δημιουργίας ενιαίας φορολογικής κλίμακας, όλων των μισθωτών,  συνταξιούχων, φορολογούμενων με «μπλοκάκι», ελεύθερων επαγγελματιών και όσων έχουν εισοδήματα από ενοίκια, προβλέπει η καινούργια φορολογική μεταρρύθμιση που μελετάται και σύντομα θα εφαρμοστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Το ύψος του αφορολόγητου ορίου εξετάζεται να κινείται στα επίπεδα 9.000 - 10.00 ευρώ, ενώ το υπουργείο θέλει να θεσπίσει νέα φορολογική κλίμακα για τα ενοίκια με περισσότερους συντελεστές και κλιμάκια, με σκοπό η φορολόγηση να ξεκινά από χαμηλότερα και να προχωρά σε πολύ υψηλότερο συντελεστή σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα, όταν το μνημόνιο προβλέπει ο συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ να αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ, θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.

Εντωμεταξύ σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, προανήγγειλε τα όσα αναφέραμε, λέγοντας ότι:

"Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με μία ενιαία κλίμακα, σημειώνοντας ότι αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα τεχνικά κλίμακα επεξεργάζονται διάφορα σενάρια. Ωστόσο ακόμα δεν έχει τίποτα οριστικοποιηθεί. Αν και στόχος είναι η φορολόγηση με μία κλίμακα, δεν αποκλείεται να προκύψει κάτι διαφορετικό."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …