Στρατούλης: Με ευθύνη της κυβέρνησης η ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων

stratoulis_ypourgos-620x320
Την ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων, βλέπει σε ανακοίνωσή του το μέλος της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας λόγο για «νέα λεηλασία των συντάξεων με κύρια θύματα τους χαμηλοσυνταξιούχους λόγω σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, τους νέους συνταξιούχους και τους αγρότες».
Ειδικότερα στην δήλωσή του σημείωσε:
«Οι μαζικοί, ενωτικοί εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλλουν φραγμούς στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με κύρια θύματα τους χαμηλοσυνταξιούχους λόγω σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, τους νέους συνταξιούχους και τους αγρότες.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ το 2016, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του ενός επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας», ενώ «το κουαρτέτο των δανειστών στις "διαπραγματεύσεις" θα αξιοποιήσει αυτές τις σφαγιαστικές προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να πετύχει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα παλαιομνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) έχουν συμφωνήσει μαζί του στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Οι επιπτώσεις από τις προτάσεις της κυβέρνησης, θα είναι ολέθριες.

Η ΛΑΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Μόνο οι συντονισμένοι, μαζικοί, ενωτικοί, μαχητικοί και κλιμακούμενοι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλλουν αποτελεσματικούς φραγμούς στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων και ν’ ανοίξουν το δρόμο για μία ελπιδοφόρα εναλλακτική αντιμνημονιακή και προοδευτική πολιτική».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …