Τα φτωχά στρώματα θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

enfia-akinita-620x320

Kαι αυξήσεις παρά το αντίθετο πόρισμα των ειδικών επιτροπών, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, ειδικά για τις λεγόμενες φτωχές περιοχές όπου ζει και ο μεγαλύτερος και πιο εύκολος στόχος αφαίμαξης των φορολογούμενων.

Δεν θα μείνουν όμως μόνο εκεί καθώς θα δημιουργηθούν και άλλες ανατροπές με το νέο φόρο ακινήτων, που θα υπολογίζεται στο σύνολο της περιουσίας, με κλίμακα ανάλογη με αυτή του ΦΑΠ και όχι ανά τ.μ. όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Ταυτόχρονα η αναδρομική ισχύς των νέων αντικειμενικών αξιών, θα αναγκάσει τις εφορίες να επανακαθορίσουν το φόρο για όλες τις κληρονομιές, γονικές παροχές, αγοραπωλησίες του β' 6μήνου του 2015, χωρίς επιστροφή χρημάτων, όπου τύχει και ο φόρος είναι μικρότερος, αλλά με συμψηφισμό με μελλοντικές οφειλές!!!

Αναλυτικά από τα πρώτα στοιχεία της κτηματαγοράς, εκτιμάται ότι αυξήσεις θα σημειωθούν σε  περιοχές όπως το Ίλιον, τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι, η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος, το Καματερό, η Φυλή, το Περιστέρι, το Αιγάλεω.

Εκεί δηλαδή που οι εμπορικές αξίες είναι υψηλότερες των αντικειμενικών και ξεκινάνε από τα από 600 ευρώ/ τ.μ., ενώ οι εμπορικές τιμές παραμένουν 5% με 10% υψηλότερες.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τα προάστια του Πειραιά: η Νίκαια, ο Ταύρος, η Δραπετσώνα, το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Ελευσίνα.

Οι πληροφορίες θέλουν πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, να είναι η ύπαρξη ενός μικρού  αφορολόγητο μόνο για την κύρια κατοικία, ώστε να έχει την άνεση να μετακυλήσει το βάρος σε ακριβές και μεγάλες περιουσίες. Ο υπολογισμός του φόρου το 2016 θα γίνει με τις νέες αντικειμενικές αξίες, ενώ του χρόνου θα υπολογιστεί με το υπό διαμόρφωση σύστημα «εμπορικών» αξιών.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …