6μηνο πρόγραμμα για 26.000 ανέργους, με αποδοχές 5.500 ευρώ

epidomata_toy_oaed
Σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, θα απευθύνεται το νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο του προγράμματος voucher 29-64 ετών συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, που εκκρεμεί από τον  Μαΐο του 2015.
Συνολικά το πρόγραμμα:
-Περιλαμβάνει 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την επιλογή από τους ανέργους του προγράμματος κατάρτισης.
- Η επαγγελματική συμβουλευτική θα δίδεται με τη μορφή εξατομικευμένης παρέμβασης, αλλά και ομαδικής συμβουλευτικής υποστήριξης.
-Θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 6 συνεδρίες, εκ των οποίων, 2 από αυτές θα παρέχονται σε ομαδική βάση και σε ωφελούμενους με κοινά επαγγελματικά χαρακτηριστικά ή κοινούς επαγγελματικούς στόχους.
Στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί η πρόσκληση του προγράμματος, με τους ωφελούμενους να λαμβάνουν τελικά και υψηλότερες αποδοχές, σε 8 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως εμπόριο, τουρισμός, ενέργεια, Τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών, logistics και σε 43 ειδικότητες

Στο νέο πρόγραμμα το 80 % του προϋπολογισμού κατευθύνεται για ενίσχυση των ανέργων και μόλις το 20% στους φορείς κατάρτισης. Ο άνεργος θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …