Αυστηροποιείται και επιταχύνεται το πειθαρχικό εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων

paratiritirio_xrimata_

Να πιέσει τα πειθαρχικά συμβούλια στο Δημόσιο τομέα, να επισπεύδουν τις αποφάσεις τους απέναντι στα παραπτώματα των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρεί η υπ’ αριθμόν 88/5.1.2016 εγκύκλιο του επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) Δημοσθένη Κασσαβέτη, που αλλάζει στο μέγιστο βαθμό την σημερινή κατάσταση, επί του ζητήματος.

Η εγκύκλιος αναφέρει: «Το ΣΕΕΔΔ πρέπει να ενημερώνεται άμεσα κατά τακτά χρονικά διαστήματα αναφορικά με την πρόοδο εκδίκασης των υποθέσεων ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων (Α/Βαθμίων και Β/Βαθμίων). Έχει δημιουργηθεί, από το Γραφείο Πληροφορικής του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., ειδικό πληροφοριακό σύστημα με τίτλο «Πρόοδος Υποθέσεων Πειθαρχικών Συμβουλίων» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://rns.seedd.gr/pesy, προκειμένου τα Πειθαρχικά Συμβούλια, δια των πιστοποιημένων σε αυτό χρηστών τους, να προβαίνουν στην καταχώριση των δεδομένων προόδου εκδίκασης των υποθέσεων ενώπιον τους.

Στο πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να καταχωρούνται τα εξής στοιχεία για κάθε Πειθαρχικό Συμβούλιο:

  1. Ημερομηνία: Η ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η καταχώριση.
  2. Εκκρεμείς Υποθέσεις: Ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατά την ανωτέρω ημερομηνία.
  3. Αριθμός αποφάσεων: Ο αριθμός των εκδοθεισών αποφάσεων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο κατά την ανωτέρω ημερομηνία.
  4. Αριθμός Παύσεων: Ο αριθμός οριστικών παύσεων υπαλλήλων που επιβλήθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο κατά την ανωτέρω ημερομηνία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή των ως άνω δεδομένων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Πρόοδος Υποθέσεων Πειθαρχικών Συμβουλίων» αποτελεί η πιστοποίηση των χρηστών (απόκτηση συνθηματικού και κωδικού). Για το λόγο αυτό, ο εκάστοτε γραμματέας του κάθε Πειθαρχικού Συμβουλίου θα πρέπει να αποστείλει σχετικό αίτημα πιστοποίησης χρήστη στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) pesy@seedd.gr στο οποίο θα αναφέρει τα πιο κάτω στοιχεία:

1) Εποπτεύον Υπουργείο

2) Τίτλος Πειθαρχικού Συμβουλίου

3) Ονοματεπώνυμο Γραμματέα – Χρήστη

4) Τηλέφωνο επικοινωνίας χρήστη

5) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρήστη.

Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα του ΣΕΕΔ που είχε προβλεφθεί από το Ν. 4152/2013 (ΦΕΚ Α’ 107/9-5-2013) αλλά (επαν) ενεργοποιείται τώρα αφορά:

– Το Δημόσιο,

– Τους ΟΤΑ καθώς και των επιχειρήσεων τους,

– Τα ΝΠΔΔ και

– Τα κρατικά ΝΠΙΔ  ή δημόσιες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …