Το πολιτικό σύστημα αντί να ντρέπεται, μιλά κιόλας για το ασφαλιστικό και τα μνημόνια!!!

ntropi_1

Μπαράζ ανακοινώσεων από τα πολιτικά κόμματα, που σίγουρα αγνοούν τον Έλληνα του μόχθου και της ανεργίας και τον συνταξιούχο που συντηρεί γενεές άνεργων παιδιών του, έχουν επιδοθεί σε ένα ντροπιαστικό πόλεμο ανακοινώσεων για το ποιος ευθύνεται, αν και ξέρουν αλλά χρειάζεται τσίπα για να το πουν δημόσια, ότι ήσαν ανίκανοι να εκτελέσουν την εντολή του λαού για καλύτερες ημέρες και τον οδήγησαν με τις επιλογές και τις "υποκλίσεις" τους στον Καιάδα.
Την αρχή την έκανε η καλή στο ζεμπέκικο τουλάχιστον κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ακολούθησαν με την ίδια προκλητικότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό χαρακτηρίζει και τα τρία κόμματα, υπό την ανοχή των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία της έλλειψης φιλότιμου και σεβασμού των ψηφοφόρων τους.
Παρακολουθήστε λοιπόν το ιστορικό της "μάχης" των χαρακωμάτων με στόχο όχι την στήριξη του λαού, αλλά των καρεκλών των υπουργών και της κυβέρνησης.

Η δήλωση της κ. Γεροβασίλη αναφέρει τα εξής:

«Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη σύμπνοια όπως πάντα, αποφάσισαν ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξεχάσουν με ποιον τρόπο οι κυβερνήσεις τους κράτησαν 'ζωντανό' το ασφαλιστικό σύστημα, θυσιάζοντας τους συνταξιούχους. Θεωρούν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους επικαλούμενοι το περίφημο 'mail Χαρδούβελη', το οποίο ούτε ως βάση συζήτησης δεν έγινε αποδεκτό, ενώ ταυτόχρονα πίεζαν με όλους τους τρόπους να δεχτούμε το καταστροφικό 'πακέτο Γιούνκερ' του καλοκαιριού.

 Να τους θυμίσουμε εμείς λοιπόν τις περικοπές που επέβαλαν την προηγούμενη πενταετία μία προς μία:

*Το 2010 κόπηκαν τα επιδόματα αδείας και εορτών για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Αντικαταστάθηκαν από 'βοηθήματα' των 200-400 ευρώ.

*Έγιναν μειώσεις 3 ως 10% για παροχές πάνω από 1.400 ευρώ.

*Το 2011 επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και μειώθηκαν εκ νέου 3 ως 14% οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Η Ειδική Εισφορά επεκτάθηκε στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ με μειώσεις 3 ως 10%.

*Αυστηροποιήθηκαν περαιτέρω τα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάσουν οριστικά χιλιάδες συνταξιούχοι.

*Την ίδια χρονιά επιβλήθηκαν νέες μειώσεις 6 ως 14% από την αύξηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.

*Έγινε επιπλέον παρακράτηση 6 ως 10% στους συνταξιούχους του Δημοσίου κάτω των 60 ετών με σύνταξη άνω των 1.700 ευρώ.

*Κουρεύτηκε το 40% της κύριας σύνταξης πάνω από 1.000 ευρώ για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Επιβλήθηκε νέο κύμα μειώσεων 30% στις επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΜ άνω των 150 ευρώ.

*Το 2012 μειώθηκαν κατά 12% όλες οι συντάξεις του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ άνω των 1.300 ευρώ. Περικόπηκαν ξανά κατά 10 ως 20% οι επικουρικές άνω των 250 ευρώ.

*Μειώθηκε 5 ως 20% το άθροισμα κύριων, επικουρικών συντάξεων και μερίσματος.

*Μετά το 2012 μειώθηκαν ξανά κατά 5,2% όλες οι επικουρικές συντάξεις.

"Παρ’ όλες αυτές τις 'σωτήριες' μειώσεις, οι οποίες συρρίκνωσαν τη μέση σύνταξη κατά 40% από το 2010 ως το 2015, κατάφεραν τελικά να εξοντώσουν και τους ασφαλισμένους και το ασφαλιστικό σύστημα. Καταλαβαίνουμε ότι τους ενοχλεί που, σε αντίθεση με αυτούς, η ελληνική κυβέρνηση θέτει η ίδια τους όρους της διαπραγμάτευσης με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πώς δεν εκτελεί τυφλά όσα της υπαγορεύουν οι δανειστές. Ένα σχέδιο που προστατεύει τη βασική σύνταξη, διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελλοντικών γενεών και μειώνει με αποφασιστικό τρόπο τις αδικίες και τις ανισότητες.

 Ελλείψει ουσιαστικών προτάσεων και με περίσσευμα θράσους, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προσφεύγουν σε αγοραίες εκφράσεις και προσωπικές επιθέσεις, προσβάλλοντας στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό. Βλέποντας ότι το σχέδιό τους για ανατροπή της κυβέρνησης, μέσω του τελευταίου 'χαρτιού' τους με το ασφαλιστικό σύστημα, αποτυγχάνει εντελώς, χάνουν την ψυχραιμία τους. Περιμένουμε υπομονετικά μήπως το πάρουν απόφαση και εκφράσουν πολιτικό λόγο ουσίας και εποικοδομητικές προτάσεις πάνω στα μείζονα εθνικά θέματα, όπως το ασφαλιστικό".

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στις νέες δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι η κα Γεροβασίλη και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βρίσκονται σε πολιτικό βέρτιγκο.

Αντί να απολογούνται, γιατί με την άφρονα πολιτική τους φόρτωσαν στον ελληνικό λαό επιπλέον χρέος 80 δις ευρώ, και τον υποχρεώνουν σήμερα, να πληρώσει τα σπασμένα του 3ου μνημονίου που τους επέβαλαν οι τροϊκανοί, έχουν το θράσος να ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

Τη παράταξη που έχει δικαιωθεί ιστορικά για τις επιλογές της, και που το 2012 σε μια δύσκολη συγκυρία, ανέλαβε τη χώρα και την έσωσε από την καταστροφή.

Θεωρούν πως απευθύνονται σε ιθαγενείς, που μόλις τους προσφέρουν καθρεφτάκια θα τρέξουν όλοι ξοπίσω τους για να τους επευφημήσουν.

Δυστυχώς όμως, για το κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που η κ. Γεροβασίλη δεν απαντά στα ερωτήματα που της θέσαμε, σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό και δεν της τήρησε.

Η αλήθεια είναι μια, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τις απαιτήσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό, τις οποίες συμφώνησε και υπέγραψε στο 3ο μνημόνιο.

Φοβούμενη το πολιτικό κόστος και τη λαϊκή οργή, επιχειρεί να βαφτίσει τις απαιτήσεις των δανειστών σε ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Γνωρίζοντας, ότι ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει στις περικοπές συντάξεων, την υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, τις αυξήσεις των εισφορών στις επικουρικές συντάξεις, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την κατάργηση του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων, ψάχνει συνένοχους στο έγκλημα.

Λυπούμαστε, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στην υλοποίηση αυτού του καταστροφικού σχεδίου».

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Από το ΠΑΣΟΚ απάντησαν στην κυβερνητική εκπρόσωπο:

«Κυρία Γεροβασίλη. Η αγωνιά σας για τις υπουργικές σας καρέκλες και τα κοστούμια δεν μας αφορά. Η ουσία είμαι μια. Με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ πλήττονται οι συνταξιούχοι και μεταβάλλονται σε φιλοδώρημα οι μελλοντικές συντάξεις των νέων γενεών».

Νέα απάντηση Γεροβασίλη

Η Ολγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επανήλθε το βράδυ αναφέροντας:

«O υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη σύμπνοια όπως πάντα, αποφάσισαν ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξεχάσουν με ποιον τρόπο οι κυβερνήσεις τους κράτησαν "ζωντανό" το ασφαλιστικό σύστημα, θυσιάζοντας τους συνταξιούχους. Θεωρούν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους επικαλούμενοι το περίφημο "mail Χαρδούβελη", το οποίο ούτε ως βάση συζήτησης δεν έγινε αποδεκτό, ενώ ταυτόχρονα πίεζαν με όλους τους τρόπους να δεχτούμε το καταστροφικό "πακέτο Γιούνκερ" του καλοκαιριού».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αφού θυμίζει τις περικοπές της τελευταίας 5ετίας, προσθέτει:

«Παρ’ όλες αυτές τις "σωτήριες" μειώσεις, οι οποίες συρρίκνωσαν τη μέση σύνταξη κατά 40% από το 2010 ως το 2015, κατάφεραν τελικά να εξοντώσουν και τους ασφαλισμένους και το ασφαλιστικό σύστημα.

Καταλαβαίνουμε ότι τους ενοχλεί που, σε αντίθεση με αυτούς, η ελληνική κυβέρνηση θέτει η ίδια τους όρους της διαπραγμάτευσης με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πώς δεν εκτελεί τυφλά όσα της υπαγορεύουν οι δανειστές. Ένα σχέδιο που προστατεύει τη βασική σύνταξη, διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελλοντικών γενεών και μειώνει με αποφασιστικό τρόπο τις αδικίες και τις ανισότητες.

Ελλείψει ουσιαστικών προτάσεων και με περίσσευμα θράσους, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προσφεύγουν σε αγοραίες εκφράσεις και προσωπικές επιθέσεις, προσβάλλοντας στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό. Βλέποντας ότι το σχέδιό τους για ανατροπή της κυβέρνησης, μέσω του τελευταίου «χαρτιού» τους με το ασφαλιστικό σύστημα, αποτυγχάνει εντελώς, χάνουν την ψυχραιμία τους. Περιμένουμε υπομονετικά μήπως το πάρουν απόφαση και εκφράσουν πολιτικό λόγο ουσίας και εποικοδομητικές προτάσεις πάνω στα μείζονα εθνικά θέματα, όπως το ασφαλιστικό.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …