Συνέντευξη τύπου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

100615104122_2828
Με συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στις 10.15 το πρωί, θα ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις κυβερνητικές αποφάσεις στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.
Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο, θα πει:
"Η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί απόλυτη κυβερνητική δέσμευση και δεν συζητάμε νέα περικοπή τους καθώς τα χρήματα πέφτουν όλα στην αγορά, και επιπλέον συντηρούν πολλές οικογένειες.
Μάλιστα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», ο υπουργός τονίζει:
«Οι σημερινές συντάξεις, προστατεύονται πλήρως και για πάντα και το βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης μας είναι ο νέος θεσμός της Εθνικής Σύνταξης, που έχει ως σκοπό την προστασία από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό όλων των συνταξιούχων, ακόμη και αυτών που ήταν μακροχρόνια άνεργοι ή με διακεκομμένο εργασιακό ιστορικό.
Είναι απόλυτη και σκόπιμη η διαστροφή της πραγματικότητας τα περί μείωσης των νέων συντάξεων.
Η Εθνική Σύνταξη αφορά όλους, έλληνες και αλλοδαπούς που δούλεψαν νόμιμα στη χώρα για 15 τουλάχιστον χρόνια και ότι αποτελεί «το βασικό εργαλείο κοινωνικής αναδιανομής της μεταρρύθμισης μας.
Στα 35 χρόνια εργασίας θα πάρει την Εθνική Σύνταξη, των 384 Ευρώ, συν το ανταποδοτικό κομμάτι των 266 Ευρώ, (συνολικά 650 Ευρώ, σε ποσοστό αναπλήρωσης 93%),συν την επικουρική του σύνταξη.
Για τα όσα ακούγονται για τη νέα γενιά συνταξιούχων, των 600 ευρώ,  κυριαρχεί ένας βρώμικος και προβοκατόρικος ισχυρισμός και μία τερατολογία, χωρίς βάση την οποία δεν εκφράζουν ούτε κόμματα της αντιπολίτευσης.
Προχωρούμε, για πρώτη φορά, σε πραγματική λειτουργική ενοποίηση με ίδιους κανόνες για όλους, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, τόσο στις εισφορές όσο και στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
Ειδική μέριμνα θα υπάρχει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, για τους αγρότες. Επισημαίνει ότι το ΕΤΕΑ θα είναι ο μοναδικός φορέας επικουρικής ασφάλισης, (όπως το μετεξελιγμένο ΙΚΑ θα είναι ο μοναδικός φορέας κύριας ασφάλισης) με την περιουσία τους σε έναν ενιαίο «κουμπαρά» υπό την εγγύηση του κράτους.

Το ασφαλιστικό είναι και εθνικό θέμα, γιατί αφορά όλους μας, και ταξικό θέμα, γιατί δεν μπορεί να λυθεί με κοινωνικά ουδέτερο τρόπο, και ευρωπαϊκό θέμα, γιατί αφορά, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένα ταυτοτικό ζήτημα της Ευρώπης: το κοινωνικό κράτος. Για το λόγο αυτό η μάχη που δίνουμε δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, είναι για τις προοπτικές των αξιών της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλη την ήπειρό μας».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …