Τζάμπα ερ­γασία και με το νόμο, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ του ΟΑΕΔ!

douloi
Την τζάμπα ερ­γασία στις επιχειρήσεις και πρώιμη εκμε­τάλλευση των μα­θητών των ΕΠΑΛ του ΟΑΕΔ, προβλέπουν οι διατάξεις που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση του νόμου του 2013, που  τροποποίησε η κυβέρνηση στο τέλος του χρόνου και δημοσιεύτηκε στην «Εφημερί­δα της Κυβερνήσεως» στις 30 Δεκέμβρη με την Πράξη Νο­μοθετικού Περιεχομένου για «κατεπεί­γοντα θέματα» διαφόρων υπουργείων και το «Πρόγραμμα εκ­παίδευσης στο χώρο εργασίας - Μαθη­τεία σε εργασιακό χώρο», διάρκειας εί­κοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επι­μερισμένο κατ' ελάχιστον σε τέσσερις (4) μέρες.
Το ΕΠΑΛ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, θα έχουν την πλήρη ευθύνη υλοποίησης της πιλο­τικής «Τάξης μαθητείας», της τοποθέτη­σης σε χώρους εργασίας των φοιτούντων, καθώς και όλα τα σχετικά με αυτήν.
Η απόφαση που έγινε πράξη για την ΔΩΡΕΑΝ εργασία και "νόμιμη" εκμετάλλευση των παιδιών από τοις επιχειρήσεις, κινείται στο πνεύμα του νόμου της προηγούμε­νης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα ΕΠΑΛ, όπως και τις κατευθύνσεις EE και ΟΟΣΑ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …