Τα 150 ευρώ του ΚΤΕΟ περνούν στο....Taxisnet

faq_kteo
Αυτόματα και συνολικά θα αναρτηθεί στο Taxisnet, το πρόστιμο των 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ τα ΙΧ τους και τις μοτοσυκλέτες τους.
Με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, ο χρόνος επιβολής του προστίμου είναι η επομένη ημέρα της συμπλήρωσης του εκπροθέσμου, ανεξαρτήτως του χρόνου διενέργειας της διασταύρωσης και της έκδοσης της πράξης.
Η αρμόδια υπηρεσία για την υποβολή των αντιρρήσεων είναι:
- Η αρμόδια ΔΟΥ (το Τμήμα Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους φορολογούμενους), σε περίπτωση που το όχημα που εντοπίζεται εκπρόθεσμο σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο είχε τεθεί προ του χρόνου επιβολής του προστίμου σε ακινησία.
- Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όπως π.χ. στην περίπτωση οχήματος του οποίου είτε έχουν μεταβληθεί τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας - αλλαγή κατόχου, απόσυρση οχήματος, μη οριστική διαγραφή οχήματος κ.ο.κ.
- Σε περίπτωση προβολής αντιρρήσεων λόγω βεβαίωσης προστίμου για όχημα με αναγραφή λανθασμένων στοιχείων στο δελτίο τεχνικού ελέγχου, ο πολίτης απευθύνεται στο ΚΤΕΟ. Το ΚΤΕΟ κάνει την απαιτούμενη διόρθωση δεδομένων του δελτίου, εκτυπώνει το διορθωμένο, το χορηγεί στον πολίτη και αποστέλλει άμεσα το αρχείο στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Υποδομών, ενημερώνοντας παράλληλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το ίδιο υπουργείο. Το υπουργείο Υποδομών ακολούθως ελέγχει την αποκατάσταση της ορθότητας των δεδομένων του δελτίου στο μηχανογραφικό σύστημα και διαγράφει τα στοιχεία του απαλλαχθέντος πολίτη από το αρχικό αρχείο.

Στους ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ παρέχεται η δυνατότητα προβολής αντιρρήσεων. Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται από τους πολίτες στην αρμόδια κατά τα επόμενα υπηρεσία, κάνοντας χρήση ειδικού εντύπου υποβολής αντιρρήσεων, συνοδευόμενου με τα τυχόν κατάλληλα δικαιολογητικά ή αποδεικτικά στοιχεία.

Η αρμόδια υπηρεσία εντός 10 εργασίμων ημερών από την υποβολή των αντιρρήσεων εξετάζει τη βασιμότητά τους και αποστέλλει στο υπουργείο Υποδομών μέσω fax και ακολούθως πρωτότυπα το αιτιολογημένο αποτέλεσμα της εξέτασης βασιμότητας των αντιρρήσεων.

Ο εντοπισμός των ιδιοκτητών οχημάτων θα γίνει ηλεκτρονικά από το υπουργείο Υποδομών μετά την επεξεργασία των στοιχείων που τηρούνται στις εξής βάσεις δεδομένων:
-Το αρχείο των οχημάτων για τα οποία επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας το οποίο τηρείται στο υπουργείο Οικονομικών.
-Το αρχείο των οχημάτων τα οποία είναι δηλωμένα ως κλεμμένα σε αστυνομικές αρχές της χώρας και τηρείται στο υπουργείο Υποδομών.
- Το αρχείο των οχημάτων που βρίσκονται σε ακινησία και τηρείται στο υπουργείο Υποδομών.
-Το αρχείο των ΕΙΧ και των μοτοσικλετών που βρίσκονται σε ακινησία και τηρείται στο υπουργείου Οικονομικών.
- Το αρχείο δελτίων περιοδικών τεχνικών ελέγχων οχημάτων που τηρείται στο υπουργείο Υποδομών. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης, από την επεξεργασία των στοιχείων παράγεται ηλεκτρονικό αρχείο που κατ' ελάχιστον περιέχει για κάθε όχημα, ονοματεπώνυμο ή επωνυμία και ΑΦΜ του ιδιοκτήτη (και συνιδιοκτητών εφόσον υπάρχουν), αριθμό κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου, ημερομηνίες περιοδικών τεχνικών ελέγχων οχήματος, καθώς και χρόνο επιβολής του προστίμου. Εξαιρούνται τα οχήματα για τα οποία δεν υφίσταται υποχρέωση διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου λόγω μη συμπερίληψης τους (μη πρόσκλησής τους) στα εκδοθέντα για τις οικείες συγκοινωνιακές περιοχές προγράμματα πρόσκλησης και δύνανται να εντοπιστούν μαζικά με ηλεκτρονικό τρόπο με κριτήριο την τιμή πεδίου, η οποία ανήκει σε προκαθορισμένη λίστα τιμών.
Θα εξαιρεθούν τα οχήματα για τα οποία δεν υφίσταται υποχρέωση διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου λόγω εξαίρεσης ή παράτασης λόγω απόφασης της αρμόδιας συγκοινωνιακής περιοχής.
Το ηλεκτρονικό αρχείο ιδιοκτητών οχημάτων που θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο θα αποστέλλεται εσωτερικά στο υπουργείο Υποδομών τουλάχιστον δύο φορές κάθε χρόνο. Η πρώτη εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης αναμένεται να γίνει έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2016 και η δεύτερη φορά έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …